জেঠী সমূহৰ নাম তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
(জেঠিসমূহৰ তালিকাৰ পৰা পুনঃনিৰ্দেশিত)
Jump to navigation Jump to search
সাধাৰণ/অসমীয়া নাম বৈজ্ঞানিক নাম ইংৰাজী নাম বিতৰণ ছবি
হালধীয়া পেটৰ জেঠী Hemidactylus flaviviridis ভাৰত, ইউৰোপ, এচিয়া, আফ্ৰিকা, আমেৰিকা, শ্ৰীলংকা আৰু চীন Hemidactylus flaviviridis.jpg
হেমিডাক্টাইলাছ একাণ্ঠফলিছ Hemidactylus acanthopholis তামিল নাডু, ভাৰত
হেমিডাক্টাইলাছ এগ্ৰিগাছ Hemidactylus agrius Country leaf-toed gecko পূৰ্বোত্তৰ ব্ৰাজিল
হেমিডাক্টাইলাছ বৌৰিঙ্গী Hemidactylus bowringii Oriental leaf-toed gecko এচিয়া Hemidactylus bowringii.jpg
হেমিডাক্টাইলাছ ব্ৰ'কী Hemidactylus brookii Brooke's house gecko HemidactylusBrookiRooij.jpg
কাঁড়্যা জেঠী Hemidactylus depressus Sri Lanka Leaf-nosed Gecko শ্ৰীলংকা
হেমিডাক্টাইলাছ ফৌডী Hemidactylus foudaii ইজিপ্ত,চুডান
সাধাৰণ জেঠী Hemidactylus frenatus Common House Gecko Hemidactylus frenatus.jpg
হেমিডাক্টাইলাছ গাৰ্ণটি Hemidactylus garnotii Indo-Pacific gecko, Garnot's house gecko, fox gecko ভাৰত, ফিলিপাইন, দক্ষিণ এচিয়া, অষ্ট্ৰেলিয়া, পলিনেচিয়া Hemidactylus garnotii - Mindanao, Philippines 5.jpg
হেমিডাক্টাইলাছ গিগাণ্টেয়াছ Hemidactylus giganteus Giant Leaf-toed Gecko ভাৰত
হেমিডাক্টাইলাছ গ্ৰেছিলিছ Hemidactylus gracilis Graceful Leaf-toed Gecko or Square spotted Gecko ভাৰত
ফুটুকীয়া শিল জেঠী Hemidactylus hunae Spotted Rock Gecko শ্ৰীলংকা
হেমিডাক্টাইলাছ লংকী Hemidactylus lankae Termite-hill Gecko, Sri Lanka Leaf-toed Gecko শ্ৰীলংকা
হেমিডাক্টাইলাছ লেছচানাল্টি Hemidactylus leschenaultii Leschenault's Leaf-toed Gecko এচিয়া
হেমিডাক্টাইলাছ মেবুইয়া Hemidactylus mabouia tropical house gecko, Afro-American house gecko, cosmopolitan house gecko আফ্ৰিকা Hemidactylus mabouia (Dominica).jpg
হেমিডাক্টাইলাছ মেকুলাটাছ Hemidactylus maculatus Spotted Leaf-toed Gecko ভাৰত, শ্ৰীলংকা Rock Gecko.png
হেমিডাক্টাইলাছ মহেন্দ্ৰাই Hemidactylus mahendrai ভাৰত
হেমিডাক্টাইলাছ পালিসঠাছ Hemidactylus palaichthus Antilles Leaf-toed Gecko দক্ষিণ আমেৰিকা
হেমিডাক্টাইলাছ পাৰ্চিকাছ Hemidactylus persicus Persian Leaf-toed Gecko পশ্চিম এচিয়া
চেপেটা নেজীয়া জেঠী Hemidactylus platyurus Flat-tailed House Gecko এচিয়া Asian house gecko (Hemidactylus platyurus).jpg
হেমিডাক্টাইলাছ পৰ্বান্দাৰেণছিছ Hemidactylus porbandarensis গুজৰাট, ভাৰত
বম্বে পাত-ঠেঙীয়া জেঠী Hemidactylus prashadi Bombay Leaf-toed Gecko ভাৰত Prasad's gecko - Hemidactylus prashadi.jpg
হেমিডাক্টাইলাছ ৰেটিকুলাছ Hemidactylus reticulatus Reticulate Leaf-toed Gecko ভাৰত, শ্ৰীলংকা Hemidactylus reticulatus.jpg
বাকলি যুক্ত জেঠী Hemidactylus scabriceps Scaly Gecko ভাৰত, শ্ৰীলংকা
হেমিডাক্টাইলাছ চাবট্ৰেডাছ Hemidactylus subtriedrus ভাৰত, শ্ৰীলংকা
হেমিডাক্টাইলাছ ট্ৰেডাছ Hemidactylus triedrus Termite Hill Gecko এচিয়া Hemidactylus triedrus.jpg
মেডিটেৰিয়ান জেঠী Hemidactylus turcicus Mediterranean house gecko Mediterranean house gecko.JPG