পদ্মশ্ৰী অসমীয়া ব্যক্তিসকলৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

পদ্মশ্ৰী হৈছে ভাৰত চৰকাৰে প্ৰদান কৰা চতুৰ্থ সৰ্বোচ্চ অসামৰিক সন্মান। এই সন্মান লাভ কৰা অসমীয়া ব্যক্তিসকলৰ নাম তলৰ তালিকাত উল্লেখ কৰা হ'ল।[1]

তালিকা[2][সম্পাদনা কৰক]

# চন ব্যক্তিৰ নাম আলোকচিত্ৰ অৱদানৰ ক্ষেত্ৰ
১৯৫৪ ডা° মথুৰা দাস চিকিৎসা বিজ্ঞান
১৯৫৪ অমলপ্ৰভা দাস জননীতি
১৯৫৫ কৃষ্ণকান্ত সন্দিকৈ
Krishna-kanta-handique.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯৫৬ সূৰ্য্যকুমাৰ ভূঞা
Surya Kumar Bhuyan.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯৫৭ নলিনীবালা দেৱী
Nalinibaladevi2.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯৬৩ ডা° ননী চন্দ্ৰ বৰদলৈ চিকিৎসা বিজ্ঞান
১৯৭০ আনন্দ চন্দ্ৰ বৰুৱা
Anandachandrabarua.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯৭১ অতুল চন্দ্ৰ হাজৰিকা
Atul Chandra Hazarika.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯৭১ ডা° ৰবীন বেনাৰ্জী সমাজসেৱা্
১০ ১৯৭২ চন্দ্ৰপ্ৰভা শইকীয়ানী সমাজসেৱা্
১১ ১৯৭৫ মালতী বৰুৱা সমাজসেৱা্
১২ ১৯৭৬ পাৰবীন চুলতানা
Parveen Sultana performing in Arghya 2011.jpg
কলা
১৩ ১৯৭৭ ইন্দিৰা মিৰি
Indira Miri.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৪ ১৯৭৭ ভূপেন হাজৰিকা
Dr. Bhupen Hazarika, Assam, India.jpg
কলা
১৫ ১৯৮২ ঘনশ্যাম দাস সমাজসেৱা্
১৬ ১৯৮৩ নেকিবুজ জামান চিকিৎসা বিজ্ঞান
১৭ ১৯৮৪ মুক্তি প্ৰসাদ গগৈ চিকিৎসা বিজ্ঞান
১৮ ১৯৮৪ চৈয়দ আব্দুল মালিক
চৈয়দ আব্দুল মালিক.JPG
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
১৯ ১৯৮৭ আব্দুছ ছাত্তাৰ সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২০ ১৯৮৮ মদৰাম ব্ৰহ্ম সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২১ ১৯৮৯ ৰংবং তেৰাং সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২২ ১৯৯০ নীলমণি ফুকন
Phookan.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২৩ ১৯৯১ সতীশ চন্দ্ৰ কাকতি সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২৪ ১৯৯১ প্ৰতিমা পাণ্ডে বৰুৱা 75px|centre কলা
২৫ ১৯৯২ মথুৰা নাথ ভট্টাচাৰ্য্য চিকিৎসা বিজ্ঞান
২৬ ১৯৯৮ দিপালী বৰঠাকুৰ
Dipali Barthakur.jpg
কলা
২৭ ২০০০ ৰবীন্দ্ৰনাথ উপাধ্যায় সমাজসেৱা
২৮ ২০০১ ভবেন্দ্ৰনাথ শইকীয়া
ভবেন্দ্ৰ নাথ শইকীয়া.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
২৯ ২০০২ পুষ্পা ভূঞা কলা
৩০ ২০০৩ জাহ্নু বৰুৱা
Jahnu Baruah.JPG
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৩১ ২০০৫ হেমা ভৰালী সমাজসেৱা
৩২ ২০০৭ তেমচুলা অ সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৩৩ ২০০৮ সূৰ্য্যকান্ত হাজৰিকা সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৩৪ ২০০৮ যতীন গোস্বামী কলা
৩৫ ২০০৮ শীলা বৰঠাকুৰ সমাজসেৱা
৩৬ ২০০৯ তফজ্জুল আলি কলা
৩৭ ২০০৯ বীৰেন্দ্ৰনাথ দত্ত
বীৰেন্দ্ৰনাথ দত্ত.JPG
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৩৮ ২০১০ অৰুণ শৰ্মা
Arun Sarma, who will be presented with the Sangeet Natak Akademi Award for Theatre Playwriting.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৩৯ ২০১১ মহিম বৰা সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৪০ ২০১৩ ঘনকান্ত বৰা বৰবায়ন কলা
৪১ ২০১৩ হেমেন্দ্ৰ প্ৰসাদ বৰুৱা বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ
৪২ ২০১৪ মুকুলচন্দ্ৰ গোস্বামী ডাঃ সৰ্বেশ্বৰ চহৰীয়া সমাজসেৱা
৪৩ ২০১৫ যাদৱ পায়েং
Jadav Payeng.png
অন্য [3]
৪৪ ২০১৫ লক্ষ্মীনন্দন বৰা
Lakshmi Nandan Bora.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৪৫ ২০১৬ ধীৰেন্দ্ৰ নাথ বেজবৰুৱা সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৪৬ ২০১৬ প্ৰহ্লাদ চন্দ্ৰ তাচা সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৪৭ ২০১৬ ড° কামেশ্বৰ ব্ৰহ্ম সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৪৮ ২০১৬ অজয় কুমাৰ দত্ত সমাজসেৱা [4]
৪৯ ২০১৭ ড° জিতেন্দ্ৰনাথ গোস্বামী বিজ্ঞান আৰু অভিযান্ত্ৰিক
৫০ ২০১৭ এলি আহমেদ সাহিত্য আৰু শিক্ষা [5]
৫১ ২০১৮ অৰূপ কুমাৰ দত্ত সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৫২ ২০১৮ প্ৰফুল্ল গোবিন্দ বৰুৱা সাংবাদিকতা
৫৩ ২০১৮ জয়শ্ৰী গোস্বামী মহন্ত
Joyasree Goswami Mahanta.jpg
সাহিত্য আৰু শিক্ষা
৫৪ ২০১৯ উদ্ধৱ ভৰালী বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি[6]
৫৫ ২০১৯ ইলিয়াছ আলি চিকিৎসা [7]

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]