অসমত দেখা পোৱা মাছৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search
অসমীয়া নাম ইংৰাজী নাম বৈজ্ঞানিক নাম
মিৰিকা
Mrigal Cirrhinus mrigala
বৰালি
Freshwater shark Wallago attu
কাজলি পাভ Gangatic ailia Ailia coila
তোৰা One- striped spiny eel Macrognathus aral
বাহু
Catla Catla catla
বটীয়া
Loach Nemacheilus botia
কুঢ়ি
Kuria labeo Labeo gonius
ভাঙন
Bata labeo Labeo bata
চিতল
Humped feather back Chitala chitala
পুঠি
Olive barb Puntius sarana sarana
নেৰীয়া Garua Bachcha or Bachcha Clupisoma garua
নাদনী Nandee labeo Labeo nandina
মালি
Black rohu Labeo calbasu
শিঙৰা
Striped dwarf cat fish Mystus vittatus
খলিহনা
Banded colisa/ Striped gourami/ Giant gourami Colisa fasciata
চন্দা
Elongate glassy perchlet Chanda nama
মোৱা
Mola/ Indian carplet/ Pale carplet Amblypharyngodon mola
কান্ধুলি
Feather back Notopterus notopterus
কলিয়াজৰা
Calbasu Labeo calbasu
পাটীমুতুৰা
Tang gobi Glossogobius giuris
শিঙি
Stinging catfish Heteropneustes fossilis
মাগুৰ Magur Clarias batrachus
কুচিয়া Cuchia/ Gangetic mud eel Amphipnous cuchia
বিগহেড Big head carp Hypophthalmichthys nobilis
বৰলিয়া Aspodiparia Aspidoparia morar
চেলকণা Boopis razorbelly minnow Salmostoma boopis
গ্ৰাছ কাৰ্প Grass carp Ctenopharyngodon idella
কৰোটি Gudusia charpa-Hamilton
বৰিয়লা Morari Carp Aspidoparia jaya-Hamilton
ক’ৰাং Barilius bendelisis-Hamilton, Buchanan
হাৰভাগী Chelalaubuca -Hamilton, Buchanan
ডঁৰিকনা Davario acquipinratus
লাওপুঠি Davario deverio-Hamilton, Buchanan
এলেং Rastiana rasbora-Hamilton, Buchanan
গেঠু Queen Loach Botia dario-Hamilton
ৰঙা শিঙৰা Mystus tengara-Hamilton, Buchanan
লিঠা Rita catfish Rita rita-Hamilton, Buchanan
পাভ Ompok pabo-Hamilton, Buchanan
বাঁহপাতী Aita coila-Hamilton, Buchanan
বৰদোৱা Pseudeutropius atherinoides-Blotch
পাহাৰী শিঙি Hillstream Catfish Amblyceps apangi -Nath & Dey
ৰান্ধনী Badis asanensis -Ali
গেদগেদী Bekti Nandus nandus-Hamilton, Buchanan
কাৱৈ Ambus testudineus-Bloch
ভেচেলি Polyacantus sota-Hamilton, Buchanan
গৰৈ Channa punctata-Bloch
চেঙেলী Channa gachua-Hamilton
পিঠিয়া Golden Mahseer Tor putitora
ৰৌ Rohu Labeo Rohita
বাহু্ /ভকুৱা / বাওঢেকেৰা /বাউস Catla Carp / Indian Carp Labeo Catla
গ্ৰাছ কাৰ্প Grass carp Ctenopharyngodon idella
শিলঘৰীয়া Brahmaputra Labeo Labeo dyocheilus
কমন কাৰ্প Common Carp Cyprinus carpio
বামী Spiny eel Mastacembelus Armatus
ৰূপচঁন্দা Chinese Silvery Pomfret Pampus Chinensis
বালিচন্দা Barna baril Opsarius barna
পাভ Indian Butter Catfish /Pabda Ompok pabo
আৰি Giant river Catfish Sperata seenghala
লিঠা Rita catfish Rita rita
শাল Giant Snakehead
ষোল Striped Snakehead Channa striata
গৰৈ Green Snakehead Channa punctatus
চেঙা Spotted Snakehead Channa Barca
চেঙেলী Dwarf Snakehead Channa gachua
কৰোটি Indian river Shad Gudusia Chapra
ইলিচ Hilsa Shad Tenualosa ilisha
ক’ৰাং Indian Hill Trout Barilius bendelisis
মোৱা Mola/ Indian carplet/ Pale carplet Amblypharyngodon mola
চেলকণা Boopis Razorbelly minnow Salmostoma boopis
হাৰভাগী Indian Glass Barb Chela Laubuca
চাল ডঁৰিকনা Giant Danio minnow Devario aequipinnatus
ডঁৰিকনা Flying Barb Esomus Danrica
লাওপুঠি Zebra Danio minnow Devario devario
চেনী পুঠি Olive barb Puntius sarana sarana
পুঠি
Rosy Barb Puntius conchonius
ডৰিকা Black-line Rasbora / slender rasbora Rasbora daniconius
এলেং Bengal Barb Rasbora Elanga
খলিহনা
Striped gourami/ Giant gourami Colisa fasciata
ভেচেলি Sunset Gourami Polyacantus sota
গংগাটোপ
Ocellated Puffer Fish Tetraodon cutcutia
কাৱৈ
Climbing Perch Anabas testudineus
বৰদোৱা Indian Potasi Pseudeutropius atherinoides
ৰান্ধনী Chameleon Fish Badis Assamensis

তথ্যসুত্ৰ[সম্পাদনা কৰক]