জনসংখ্যা অনুসৰি মহাদেশসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

এই প্ৰবন্ধত পৃথিৱীৰ মূল মহাদেশসমূহক জনসংখ্যা অনুসৰি তালিকাভূক্ত কৰা হৈছে।

১৯৫০ চনৰ পৰা ২০১০ চনলৈ[সম্পাদনা কৰক]

আফ্ৰিকা[সম্পাদনা কৰক]

বছৰ পূৱ আফ্ৰিকা মধ্য আফ্ৰিকা উত্তৰ আফ্ৰিকা দক্ষিণ আফ্ৰিকা পশ্চিম আফ্ৰিকা আফ্ৰিকা (মুঠ)
১৯৫০ ৬৪,৭৫৭,০০০ ২৬,১১৬,০০০ ৫২,৯৮২,০০০ ১৫,৫৮৮,০০০ ৭০,৪৫১,০০০ ২২৯,৮৯৫,০০০
১৯৬০ ৮১,৮৮৭,০০০ +২৬.৫% ৩২,০১৩,০০০ +২২.৬% ৬৭,৪৯৩,০০০ +২৭.৪% ১৯,৭২৪,০০০ +২৬.৫% ৮৫,৬১১,০০০ +২১.৫% ২৮৬,৭২৯,০০০ +২৪.৭%
১৯৭০ ১০৭,৬২৮,০০০ +৩১.৪% ৪০,৭৪৯,০০০ +২৭.৩% ৮৬,৯৪৩,০০০ +২৮.৮% ২৫,৪৫৪,০০০ +২৯.১% ১০৭,৩৭৪,০০০ +২৫.৪% ৩৬৮,১৪৮,০০০ +২৮.৪%
১৯৮০ ১৪৩,৫৭৫,০০০ +৩৩.৪% ৫৩,৩৯১,০০০ +৩১.০% ১১৩,০৭২,০০০ +৩০.১% ৩৩,০০০,০০০ +২৯.৬% ১৩৯,৭৬৬,০০০ +৩০.২% ৪৮২,৮০৩,০০০ +৩১.১%
১৯৯০ ১৯২,৮০১,০০০ +৩৪.৩% ৭১,৬৭৬,০০০ +৩৪.২% ১৪৬,১৮৮,০০০ +২৯.৩% ৪২,০৯৩,০০০ +২৭.৬% ১৮২,৫২৯,০০০ +৩০.৬% ৬৩৫,২৮৭,০০০ +৩১.৬%
২০০০ ২৫১,৫৮৪,০০০ +৩০.৫% ৯৬,১৮৭,০০০ +৩৪.২% ১৭৬,১৬৬,০০০ +২০.৫% ৫১,৪৪২,০০০ +২২.২% ২৩৫,৭২২,০০০ +২৯.১% ৮১১,১০১,০০০ +২৭.৭%
২০১০ ৩২৪,০৪৪,০০০ +২৮.৮% ১২৬,৬৮৯,০০০ +৩১.৭% ২০৯,৪৫৯,০০০ +১৮.৯% ৫৭,৭৮০,০০০ +১২.৩% ৩০৪,২৬১,০০০ +২৯.১% ১,০২২,২৩৪,০০০ +২৬.০%

আমেৰিকা[সম্পাদনা কৰক]

বছৰ লেটিন আমেৰিকা
আৰু কেৰিবিয়ান
উত্তৰ আমেৰিকা আমেৰিকা (মুঠ)
১৯৫০ ১৬৭,৩৬৮,০০০ ১৭১,৬১৫,০০০ ৩৩৮,৯৮৩,০০০
১৯৬০ ২২০,০৫৮,০০০ +৩১.৫% ২০৪,৩১৮,০০০ +১৯.১% ৪২৪,৩৭৬,০০০ +২৫.২%
১৯৭০ ২৮৬,৩৭৭,০০০ +৩০.১% ২৩১,২৮৪,০০০ +১৩.২% ৫১৭,৬৬১,০০০ +২২.০%
১৯৮০ ৩৬২,৩২৬,০০০ +২৬.৫% ২৫৪,৪৫৪,০০০ +১০.০% ৬১৬,৭৮০,০০০ +১৯.১%
১৯৯০ ৪৪৩,০৩২,০০০ +২২.৩% ২৮১,১৬২,০০০ +১০.৫% ৭২৪,১৯৪,০০০ +১৭.৪%
২০০০ ৫২১,৪২৯,০০০ +১৭.৭% ৩১৩,২৮৯,০০০ +১১.৪% ৮৩৪,৭১৮,০০০ +১৫.৩%
২০১০ ৫৯০,০৮২,০০০ +১৩.২% ৩৪৪,৫২৯,০০০ +১০.০% ৯৩৪,৬১১,০০০ +১২.০%

এছিয়া[সম্পাদনা কৰক]

বছৰ মধ্য এছিয়া পূৱ এছিয়া দক্ষিণ এছিয়া দক্ষিণ-পূৱ এছিয়া পশ্চিম এছিয়া এছিয়া (মুঠ)
১৯৫০ ১৭,৪৯৯,০০০ ৬৭২,৪৩২,০০০ ৪৮৯,৫৭৩,০০০ ১৭২,৯০৫,০০০ ৫০,৯৭৯,০০০ ১,৪০৩,৩৮৯,০০০
১৯৬০ ২৪,৪০৩,০০০ +৩৯.৫% ৮০১,৪৮৯,০০০ +১৯.২% ৫৯৫,৬১৩,০০০ +২১.৭% ২১৯,৩৩৬,০০০ +২৬.৯% ৬৬,৮৪১,০০০ +৩১.১% ১,৭০৭,৬৮২,০০০ +২১.৭%
১৯৭০ ৩৩,১৭৭,০০০ +৩৬.০% ৯৮৪,০৭৩,০০০ +২২.৮% ৭৪৫,৬৫৫,০০০ +২৫.২% ২৮৫,১৬৩,০০০ +৩০.০% ৮৬,৯২৫,০০০ +৩০.০% ২,১৩৪,৯৯৩,০০০ +২৫.০%
১৯৮০ ৪১,৩১২,০০০ +২৪.৫% ১,১৭৮,৫৮৭,০০০ +১৯.৮% ৯৪৪,৬৫৩,০০০ +২৬.৭% ৩৫৯,০১২,০০০ +২৫.৯% ১১৪,০২১,০০০ +৩১.২% ২,৬৩৭,৫৮৬,০০০ +২৩.৫%
১৯৯০ ৫০,৪১১,০০০ +২২.০% ১,৩৫৯,১৪৯,০০০ +১৫.৩% ১,১৯৫,৯৮৫,০০০ +২৬.৬% ৪৪৫,৩৬১,০০০ +২৪.১% ১৪৮,৫৭৫,০০০ +৩০.৩% ৩,১৯৯,৪৮১,০০০ +২১.৩%
২০০০ ৫৫,৩৬১,০০০ +৯.৮% ১,৪৯৫,২৮১,০০০ +১০.০% ১,৪৬০,২০১,০০০ +২২.১% ৫২৩,৮৩১,০০০ +১৭.৬% ১৮৪,৩৬৯,০০০ +২৪.১% ৩,৭১৯,০৪৪,০০০ +১৬.২%
২০১০ ৬০,৭২৬,০০০ +৯.৭% ১,৫৭৩,৯৭০,০০০ +৫.৩% ১,৭০৪,১৪৬,০০০ +১৬.৭% ৫৯৩,৪১৫,০০০ +১৩.৩% ২৩১,৯৯৫,০০০ +২৫.৮% ৪,১৬৪,২৫২,০০০ +১২.০%

ইউৰোপ[সম্পাদনা কৰক]

বছৰ ইউৰোপ
১৯৫০ ৫৪৭,২৮৭,০০০
১৯৬০ ৬০৩,৮৫৪,০০০ +১০.৩%
১৯৭০ ৬৫৫,৮৭৯,০০০ +৮.৬%
১৯৮০ ৬৯২,৮৬৯,০০০ +৫.৬%
১৯৯০ ৭২০,৪৯৭,০০০ +৪.০%
২০০০ ৭২৬,৭৭৭,০০০ +০.৯%
২০১০ ৭৩৮,১৯৯,০০০ +১.৬%

ওচেনিয়া[সম্পাদনা কৰক]

বছৰ ওচেনিয়া
১৯৫০ ১২,৬৭৫,০০০
১৯৬০ ১৫,৭৭৩,০০০ +২৪.৪%
১৯৭০ ১৯,৫০৬,০০০ +২৩.৭%
১৯৮০ ২২,৯৭০,০০০ +১৭.৮%
১৯৯০ ২৬,৯৬৭,০০০ +১৭.৪%
২০০০ ৩১,১৩০,০০০ +১৫.৪%
২০১০ ৩৬,৫৯৩,০০০ +১৭.৫%

২০১০ চন[সম্পাদনা কৰক]

মহাদেশ বা অঞ্চল ২০১০ ৰ জনসংখ্যা
২০০০-২০১০
বিশ্ব ৬,৮৯৫,৮৮৯,০০০ +১২.৬%
এছিয়া ৪,১৬৪,২৫২,০০০ +১২.০%
দক্ষিণ এছিয়া ১,৭০৪,১৪৬,০০০ +১৬.৭%
পূৱ এছিয়া ১,৫৭৩,৯৭০,০০০ +৫.৩%
আফ্ৰিকা ১,০২২,২৩৪,০০০ +২৬.০%
আমেৰিকা ৯৩৪,৬১১,০০০ +১২.০%
ইউৰোপ ৭৩৮,১৯৯,০০০ +১.৬%
দক্ষিণ-পূৱ এছিয়া ৫৯৩,৪১৫,০০০ +১৩.৩%
লেটিন আমেৰিকা আৰু কেৰেবিয়ান অঞ্চল ৫৯০,০৮২,০০০ +১৩.২%
উত্তৰ আমেৰিকা ৩৪৪,৫২৯,০০০ +১০.০%
পূৱ আফ্ৰিকা ৩২৪,০৪৪,০০০ +২৮.৮%
পশ্চিম আফ্ৰিকা ৩০৪,২৬১,০০০ +২৯.১%
পশ্চিম এছিয়া ২৩১,৯৯৫,০০০ +২৫.৮%
উত্তৰ আফ্ৰিকা ২০৯,৪৫৯,০০০ +১৮.৯%
মধ্য আফ্ৰিকা ১২৬,৬৮৯,০০০ +৩১.৭%
মধ্য এছিয়া ৬০,৭২৬,০০০ +৯.৭%
দক্ষিণ আফ্ৰিকা ৫৭,৭৮০,০০০ +১২.৩%
ওচেনিয়া ৩৬,৫৯৩,০০০ +১৭.৫%

উৎস[সম্পাদনা কৰক]