ভ্ৰাম্যমাণ থিয়েটাৰৰ নাট্য তালিকা (২০১৫-১৬)

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search
# থিয়েটাৰ (প্ৰযোজক) নাটক নাট্যকাৰ অভিনয়ত
ইতিহাস থিয়েটাৰ
(সুভাষ চন্দ্ৰ দাস, অখিল কলিতা)
ৰিক্সাৱালা অভিজিত ভট্টাচাৰ্য ভৱেশ বৰুৱা, জেফ্ৰি, মৈত্ৰেয়ী গোস্বামী, মুনমী কলিতা, ফ্ৰেংকী বৰুৱা, তাৰক দাস
নিৰ্মল দত্ত, নাজিমূল ইছলাম, জিতু বৰা, জয়ন্ত আৰ্য, ভাৰতী কলিতা আদি[1]
তেজাল ঘোঁৰা অভিজিত ভট্টাচাৰ্য
প্ৰজাপতি হিল্লোল কুমাৰ পাঠক
অবুজ মায়া ধ্ৰুৱজ্যোতি শৰ্মা
হেঙুল থিয়েটাৰ
()
বলিয়া কৃষ্ণ ৰাজদ্বীপ প্ৰসেনজিত, শ্যমন্তিকা[1], সঞ্জীৱ শৰ্মা, কস্তুৰী ফুকন, আলোকজ্যোতি, দেৱজিৎ,
জীৱন হাতীকাকতি, বীৰেন ভূঞা ইত্যাদি
চম্বলৰ মজনু অভিজিত ভট্টাচাৰ্য[2]
যুঁজ বিনয় শইকীয়া
আৱাহন থিয়েটাৰ
(কৃষ্ণ ৰয়)
ৰক্তপান অভিজিত ভট্টাচাৰ্য প্ৰাণজিৎ দাস, অৰূপ বৈশ্য, যোগেশ কাশ্যপ, সংগীতা ডেকা, অৰুণ বৰা,
বিকাশ ভৰদ্বাজ, চিমি, মুকিব আহমেদ, ঋতুৰাজ মহন্ত, ৰুবুল শইকীয়া, নৱজিৎ ৰায়,
হিমাংশু দাস, অৰ্চনা পূজাৰী ইত্যাদি[2]
এখন ঘৰ এজনী নবৌ অভিজিত ভট্টাচাৰ্য
মহাজন মুনিন বৰুৱা
সূত্ৰধাৰ থিয়েটাৰ
(ক্ষীৰোদ খনিকৰ)
বন্দে মাতৰম সমৰেন্দ্ৰ বৰ্মন স্পন্দন, বিৰাজ বল্লভ, প্ৰদীপ বৰা, দ্বীপেন ভূঞা, জয়ন্ত জীৱন, দুলু বৰদলৈ
বিকি কাশ্যপ, নীলোৎপল বৰা, জিতু বৰা, ওমপ্ৰকাশ, জানমণি তামুলী,
দেৱীমণি, নিকি দৰ্শনা ইত্যাদি[2]
জিলমিল জোনাকত তুমি চয়নিকা অৱতাৰ সিং
ভালপোৱা হৃদয়ৰ গান নিৰ্মল দাস
ভাগ্যদেৱী থিয়েটাৰ[3]
(..মজুমদাৰ)
মহাপাপ চম্পক শৰ্মা চম্পক শৰ্মা, হৰেণ মালাকৰ, সুৰভি কটকী
অৰুণ বৰা, মুহী বৰা, প্ৰমোদ চুতীয়া
গুঞ্জন চৌধুৰী, পঞ্চী বৰা, প্ৰিয়া কাশ্যপ ইত্যাদি[2]
মোৰ ফেচবুকত তুমি চম্পক শৰ্মা
কলংকিনী তিলক বৈশ্য
শংকৰদেৱ থিয়েটাৰ[3]
(বিশ্ব শইকীয়া)
ইমান ধুনীয়া সপোন চম্পক শৰ্মা দ্বীপন ভৰালী, মিনাক্ষী নেওগ, অৰুণ বেজবৰুৱা, মধুস্মিতা পাটোৱাৰী
বিশাল বৰা, বিকি কাশ্যপ, অবিনাশ হাজৰিকা ইত্যাদি
জেহাদ সমৰেন্দ্ৰ বৰ্মণ
উলাহে নধৰে হিয়া দেৱজিত শৰ্মা
শ্ৰীমন্ত থিয়েটাৰ[4]
(যোগানন্দ লাহন)
এয়ে মোৰ শেষ গান অৱতাৰ সিং যুগল কিশোৰ শইকীয়া, জিতু গগৈ, মাধুৰ্য শইকীয়া, প্ৰাঞ্জল নেওগ, ৰত্ন গগৈ,
ৰাজদ্বীপ শইকীয়া, অজন্ত পূজাৰী, মানসী তামূলী, বিনীতা দাস আৰু প্ৰণামী দত্ত
ত্যাগ - প্ৰেমৰ এক অন্য নাম অজন্ত পূজাৰী
জীৱন মদাহীৰ ছোৱালী ভৱেন বৰুৱা
প্ৰাৰ্থনা থিয়েটাৰ[4]
(বেদান্ত গগৈ)
বনকৰা ছোৱালীৰ লাজ সমৰেন্দ্ৰ বৰ্মন ৰমেন তামূলী, চন্দন ডেকা, পংকজ কলিতা, জয় গোস্বামী, শৰৎ শইকীয়া,
ৰঞ্জন শান্দিল্য, অগ্নিতা ঠাকুৰীয়া, কবিতা দুৱৰা, ৰঞ্জুশ্ৰী, আৰু মৌচুমী গগৈ
ঢাল দেৱজিত শৰ্মা
দৌৰ হিল্লোল কুমাৰ পাঠক
থিয়েটাৰ প্ৰাগজ্যোতিষ
()
মন আকাশৰ বেলি অভিজিত ভট্টাচাৰ্য অৰূপ বৰা
দাদাগিৰি ৰমা বৰ্মন
বদিগাৰ্ড অৱতাৰ সিং
বেজ কন্যা জোস্না
১০ থিয়েটাৰ সূৰ্য
()
আৰ্মী অভিজিত ভট্টাচাৰ্য তপন দাস, ৰাজকুমাৰ
ভগৱান অভিজিত ভট্টাচাৰ্য
দণ্ডনায়ক সমৰেন্দ্ৰ বৰ্মণ
১১ কহিনুৰ থিয়েটাৰ[5]
(ৰতন লহকৰ)
ডি এছ পি দূৰ্গা অভিজিৎ ভট্টাচাৰ্য মৈত্ৰেয়ী প্ৰিয়দৰ্শিনী, দিব্যজ্যোতি কাশ্যপ, মহেশ বৰা, ৰাজশ্ৰী বৰা, বিনীতা ৰাজখোৱা আদি
চক্ৰবেহু হেমন্ত দত্ত
গুপুতে গুপুতে ভাস্কৰ বৰ্মন
১২ ৰাজতিলক থিয়েটাৰ[5]
()
জলদস্যু অভিজিৎ ভট্টাচাৰ্য যতীন বৰা, অংকিতা শইকীয়া
পাগ্‌লা হাৱা
অনুভূতি
১৩ জাগ্ৰভি থিয়েটাৰ
()
মুখাৰ আঁৰৰ মুখ মুনিন বৰুৱা অৰুণ হাজৰিকা, পল ফুকন অঞ্জলী ছেত্ৰী [6]
ৰাসলীলা চম্পক শৰ্মা
কোন তুমি চম্পক শৰ্মা
১৪ ৰাজশ্ৰী থিয়েটাৰ[6]
()
মিৰি জীয়ৰী হেমন্ত দত্ত আশা বৰদলৈ, ৰবি শৰ্মা ইত্যাদি
দেৱদাসী অভিজিত ভট্টাচাৰ্য
লংকাবিহীন ৰাৱণ মৃদুল চুতিয়া
১৫ বৃন্দাবন থিয়েটাৰ
()
ৰামলীলা অভিজিৎ ভট্টাচাৰ্য মৃদুল ভূঞা ,পৰাগ শৰ্মা, মুনমী ফুকন [6]
টাইটানিক
মুক্তিযোদ্ধাৰ প্ৰেয়সী
১৬ বৰদৈচিলা থিয়েটাৰ
()
তাণ্ডৱ নাচ অভিজিৎ ভট্টাচাৰ্য [6]
নসাজেৰে সজাম তোমাক সতীস দাস
ঠিকনাবিহীন ঠিকনা শ্যামসুন্দৰ জালান
১৭ শৰাইঘাট থিয়েটাৰ
()
সূৰ্যগ্ৰহণ পৰেশ গোস্বামী, পৱিত্ৰপ্ৰাণ বৰা, ননী দেৱী আদি [6]
মহানায়ক
ৰণশিঙা

(অসমাপ্ত)

লগতে চাওক[সম্পাদনা কৰক]

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

  1. 1.0 1.1 চিত্ৰবাণী, বুধবৰীয়া পৰিপূৰিকা বহুমুখ, আমাৰ অসম, পৃঃ ৪, ৬ মে, ২০১৫
  2. 2.0 2.1 2.2 2.3 চিত্ৰবাণী, বুধবৰীয়া পৰিপূৰিকা বহুমুখ, আমাৰ অসম, পৃঃ ৪, ৬ মে, ২০১৫
  3. 3.0 3.1 "সাদিন (বিনোদন শিতান)". ২৯ মে', ২০১৫. পৃষ্ঠা ১৩. 
  4. 4.0 4.1 চিত্ৰবাণী পৃষ্ঠা, আমাৰ অসম, ২৬ জুন, ২০১৫
  5. 5.0 5.1 আমাৰ অসম, চিত্ৰবাণী পৃষ্ঠা, ১০ জুলাই, ২০১৫
  6. 6.0 6.1 6.2 6.3 6.4 সাংস্কৃতিকী পৃষ্ঠা, আমাৰ অসম, ১৪ জুলাই, ২০১৫