অসমত দেখা পোৱা উদ্ভিদসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

অসমীয়া নাম ইংৰাজী নাম বৈজ্ঞানিক নাম গোত্ৰ প্ৰকৃতি (Habit) চিত্ৰ
আম Mango Mangifera indica Mangifera বৃক্ষ
Green Mango Rezowan.JPG
অগৰা Common Cocklebur Xanthium strumarium Asteraceae বৃক্ষ
Xanthium strumarium L..jpg
অমিতা Papaya Carica papaya Carica
Carica papaya - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-029.jpg
আলু Potato Solanum tuberosum Solanum
Potato plants.jpg
এজাৰ Pride of India Lagerstroemia speciosa Lagerstroemia বৃক্ষ
EjaarI IMG 1864.jpg
কলমৌ Water spinach Ipomoea aquatica Ipomoea
N Ipoa D1600.JPG
কৰ্জা টেঙা Indian currant Carissa carandas Carissa
Carissa carandas flowers.JPG
চাল-কুঁৱৰী Aloe vera A. barbadensis Mill. Aloe
Aloe vera flower inset.png
জেতুকা Henna Lawsonia inermis Lythraceae গুল্ম
Lawsonia inermis Blanco1.108-cropped.jpg
তিল Sesame Sesamum indicum Sesamum
Sesamum indicum 2.jpg
দীঘলতী Litsea salicifolioa Lauraceae
Dighloti.jpg
নৰসিংহ (উদ্ভিদ) Curry Tree Murraya koenigii Rutaceae
Curry Trees.jpg
পদিনা Wild Mint Mentha arvensis Lamiaceae
Mentha arvensis 2005.08.28 09.49.00.jpg
ভোট-জলকীয়া Bhut-Jolokia Capsicum chinens Solanaceae
Habanero chile - fruits (aka).jpg
মাখিয়তী Flemingia Strobilifera Leguminosae (Fabaceae)
মাখিয়তী.jpg
লাটুমণি লতা Indian Licorice Abrus precatorius Fabaceae লতাজাতীয়
Abrus precatorius pods.jpg
তগৰ Gardenia Gardenia jasminoides Rubiaceae গুল্ম
Gardenia jasminoides Double-flowered s2.JPG
ভেঁকুৰি তিতা The Tropical Soda Apple Solanum viarum Solanaceae গুল্ম
Solanum viarum fruit.jpg
নিলাজী বন Touch Me Not Mimosa pudica Fabaceae তৃণ
Mimosa pudica 003.JPG
বৰ মানিমুণি Asiatic Pennywort Centella asiatica Apiaceae তৃণ
Asiatic Pennywort.jpg
বৰ টেঙেচি Pink Woodsorrel Oxalis corymbosa Oxalidaceae তৃণ
Oxalis corymbosa 3.jpg
মচন্দৈ Bishp's Weed Houttuynia cordata Saururaceae তৃণ
Houttuynia cordata C.jpg
শতমুল Shatamull Asparagus racemosus Asparagaceae গুল্ম
Asparagus racemosus.JPG
সৰু টেঙেচি Creeping Woodsorrel Oxalis corniculata Oxalidaceae তৃণ
Oxalis corniculata 1.JPG
সৰ্পগন্ধা Sarpagandha Rauvolfia serpentina Apocynaceae গুল্ম
Rauwolfia serpentina(Flower).jpg
অমাৰি Indian Laurel Terminalia tomentosa
বেল Wood Apple Aegle marmelos Rutaceae
Bael (Aegle marmelos) tree at Narendrapur W IMG 4116.jpg
শিৰীষ Siris Albizia lebbeck Fabaceae বৃক্ষ
Starr 080531-4752 Albizia lebbeck.jpg
চতিয়না Devil’s Tree Alstonia scholaris Apocynaceae বৃক্ষ
Alstonia scholaris.jpg
কঁঠাল Jackfruit Artocarpus heterophyllus Moraceae বৃক্ষ
Artocarpus heterophyllus fruits at tree.jpg
নিম Neem Azadirachta indica Meliaceae
Neem (Azadirachta indica) in Hyderabad W IMG 6976.jpg
ৰঙা কাঞ্চন Purple Bauhinia Bauhinia purpurea Leguminosae
Bauhinia purpurea (Kaniar) in Hyderabad, AP W2 IMG 2574.jpg
আমলখি Amla Phyllanthus emblica বৃক্ষ
Phyllanthus officinalis.jpg
আঁহত Peepal Ficus religiosa বৃক্ষ
Ficus religiosa Bo.jpg
অৰ্জুন Arjun Terminalia arjuna বৃক্ষ
Fruit I IMG 9577.jpg
অশোক True Ashok Saraca asoca
Sita-Ashok (Saraca asoca) flowers in Kolkata W IMG 4146.jpg
বাদাম Indian Almond Terminalia catappa
Terminalia catappa (fruit).jpg
ভোমোৰা Belleric Myrobalan Terminalia bellirica বৃক্ষ
Terminalia bellirica.jpg
বেল Wood Apple Aegle marmelos
Bael (Aegle marmelos) tree at Narendrapur W IMG 4116.jpg
বকুল Maulsari Mimusops elengi বৃক্ষ
Spanish cherry.jpg
বগৰী Ber Ziziphus mauritiana
Ziziphus mauritiana fruit 2.jpg
বন-কপাহী Kydia Kydia calycina
বটগছ Banyan Ficus bengalensis
Banyantree.jpg
চন্দন Sandalwood Santalum album
Santalum album - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-128.jpg
ডালিম Pomegranate Punica granatum
Afghan pomegranates.jpg
দেৱদাৰু Mast Tree Polyalthia longifolia
Polyalthia longifolia.jpg
ধূনা Black Dammer Canarium strictum
Canarium harveyi, leaves, fruits.jpg
ঘোঁৰা নিম China Berry Melia azedarach
Melia azedarach 02.JPG
গমাৰি Gamari Gmelina arborea
Gmelina arborea 2.jpg
যজ্ঞ ডিমৰু Country Fig Ficus racemosa
Ficus - racemosa.JPG
জামুক Jamun Syzygium cumini
Syzygium cumini Bra30.png
কদম Kaim Mitragyna parviflora
Kaim (Mitragyna parviflora)- Young tree W IMG 1229.jpg
কফি Robusta Coffee Coffea robusta
Coffea canephora berries.JPG
পানী অমৰা Garuga Garuga pinnata thumb|100px
খেজুৰ Khajur Phoenix sylvestris
Wild Date Palm (Phoenix sylvestris) tree at Purbasthali W IMG 1494.jpg
কৰৈ White Siris Albizia procera
Albizia julibrissin4.jpg
কৃষ্ণচূড়া Gulmohur Delonix regia
Royal Poinciana.jpg
মদাৰ Indian Coral Erythrina indica
Starr 050721-7264 Erythrina sandwicensis.jpg
নাগচম্পা Nag Champa Mesua ferrea
MesuaFerrea IronWood.jpg
নগাটেঙা Box myrtle Myrica esculenta
Kafal.jpg
নীলকন্ঠ Blue Jacaranda Jacaranda mimosifolia
Jacaranda mimosifolia flowers and leaves.jpg
নিম Neem Azadirachta indica
Neem (Azadirachta indica) in Hyderabad W IMG 6976.jpg
ঔটেঙা Elephant Apple Dillenia indica
Leaves & Buds I IMG 8416.jpg
পলাশ Flame of the Forest Butea monosperma
STS 001 Butea monosperma.jpg
পমা Indian Mahogany
Starr 020803-0078 Toona ciliata.jpg
ৰঙা-কাঞ্চন Purple Bauhinia Bauhinia purpurea
Flower I IMG 2133.jpg
শাল Sal Shorea robusta
Shorea robusta.jpg
চেগুণ Teak Tectona grandis
Starr 010304-0485 Tectona grandis.jpg
শেৱালি Night Flowering Jasmine Nyctanthes arbortristis
Flower & flower buds I IMG 2257.jpg
শিমলু Red Silk Cotton Bombax ceiba
Cotton tree at Tsing Yi Island.jpg
শিৰীষ Siris Albizia lebbeck
Starr 080531-4752 Albizia lebbeck.jpg
শিশু গছ Indian Rosewood Dalbergia sissoo
Dalbergia sissoo Bra24.png
সোণাৰু Indian Laburnum Cassia fistula
Konnamaram.JPG
তাল Toddy Palm Borassus flabellifer
Borassus flabellifer.jpg
তেঁতেলী Tamarind Tamarindus indica
Tamarindus indica pods.JPG
তিতাচপা Champa Michelia champaca বৃক্ষ
Michelia champaca Blanco1.191-cropped.jpg
বন জালুক white flower snake-tongue grass Oldenlandia diffusa Hedyotis তৃণ
Oldenlandia diffusa.jpg

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]