ভাৰতৰ ৰাজ্যিক পক্ষীসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

এই তালিকাখন ভাৰতৰ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ৰাজ্যিক পক্ষীসমূহৰ বিষয়ে:

ৰাজ্য ইংৰাজী নাম বৈজ্ঞানিক নাম চিত্ৰ
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ (ইংৰাজীIndian Roller) Coracias benghalensis Coraciasbenghalensis.svg
অৰুণাচল প্ৰদেশ (ইংৰাজীGreat Hornbill) Buceros bicornis Great-Hornbill.jpg
অসম (ইংৰাজীWhite-winged Wood Duck) Cairina scutulata Malaienente Cairina scutulata 0505053.jpg
বিহাৰ (ইংৰাজীIndian Roller) Coracias benghalensis Coraciasbenghalensis.svg
ছত্তীচগড় (ইংৰাজীHill Myna) Gracula religiosa Beo-2.jpg
গোৱা (ইংৰাজীBlack-crested bulbul) Pycnonotus gularis Pycnonotus gularis.svg
গুজৰাট (ইংৰাজীGreater Flamingo) Phoenicopterus roseus GreaterFlamingo.svg
হাৰিয়ানা (ইংৰাজীBlack Francolin) Francolinus francolinus Black Francolin.jpg
হিমাচল প্ৰদেশ (ইংৰাজীWestern Tragopan) Tragopan melanocephalus WestTragopan.jpg
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (ইংৰাজীBlack-necked Crane) Grus nigricollis Grus nigricollis.svg
ঝাৰখণ্ড (ইংৰাজীAsian Koel) Eudynamys scolopacea Asian Koel (Male) I IMG 8190.jpg
কৰ্ণাটক (ইংৰাজীIndian Roller) Coracias benghalensis Coraciasbenghalensis.svg
কেৰেলা (ইংৰাজীGreat Hornbill) Buceros bicornis Bucerosbicornis.svg
লাক্ষাদ্বীপ (ইংৰাজীSooty Tern) Onychoprion fuscata SootyTern.svg
মেঘালয় (ইংৰাজীHill Myna) Gracula religiosa
মধ্য প্ৰদেশ (ইংৰাজীAsian Paradise Flycatcher) Terpsiphone paradisi Terpsiphone paradisi.jpg
মহাৰাষ্ট্ৰ (ইংৰাজীYellow-footed Green Pigeon) Treron phoenicoptera Yellow-footed Green-Pigeon (Treron phoenicopterus) male-8.jpg
মণিপুৰ (ইংৰাজীMrs. Hume's Pheasant) Syrmaticus humiae Syrmaticus humiae.jpg
মিজোৰাম (ইংৰাজীMrs. Hume's Pheasant) Syrmaticus humiae Syrmaticus humiae.jpg
নাগালেণ্ড (ইংৰাজীBlyth's Tragopan) Tragopan blythii Tragopan blythii01.jpg
উৰিষ্যা (ইংৰাজীIndian Roller)[1] Coracias benghalensis Coraciasbenghalensis.svg
পণ্ডিছেৰী (ইংৰাজীAsian Koel) Eudynamys scolopaceus[2] Asian Koel (Male) I IMG 8190.jpg
পঞ্জাব (ইংৰাজীNorthern Goshawk) Accipiter gentilis Accipiter gentilisAAP045CA.jpg
ৰাজস্থান (ইংৰাজীGreat Indian Bustard) Ardeotis nigriceps GreatIndianBustardHardwicke.jpg
ছিক্কিম (ইংৰাজীBlood Pheasant) Ithaginis cruentus BloodPheasantGouldRichter.jpg
তামিল নাডু (ইংৰাজীEmerald Dove) Chalcophaps indica Chalcophaps indica1.JPG
উত্তৰাখণ্ড (ইংৰাজীHimalayan Monal) Lophophorus impejanus LophophorusImpeyanus.svg
উত্তৰ প্ৰদেশ (ইংৰাজীSarus Crane) Grus antigone Grus antigone Luc viatour.jpg
পশ্চিম বংগ (ইংৰাজীWhite-breasted Kingfisher) Halcyon smyrnensis HalcyonSmyrnensisSmall.svg

লগতে চাওক[সম্পাদনা কৰক]

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

বাহ্যিক সংযোগ[সম্পাদনা কৰক]