মুঠ ঘৰুৱা উৎপাদন অনুসৰি ভাৰতীয় ৰাজ্যৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা

এই তালিকাত ভাৰতীয় ৰাজ্যসমূহৰ মুঠ ঘৰুৱা উৎপাদনৰ তালিকা আৰু লগতে মুঠ ঘৰুৱা উৎপাদনত বৃদ্ধিৰ হাৰো দৰ্শোৱা হৈছে।[1]

২৫০ বিলিয়ন ইউ এছ ডিৰে মহাৰাষ্ট্ৰ তালিকাৰ শীৰ্ষত, আৰু ৬০ মিলিয়ন ইউ এছ ডিৰে লক্ষদ্বীপ তালিকাৰ আটাইতকৈ তলত।

২০১৪-১৫ৰ তথ্য মিনিষ্ট্ৰি অৱ ষ্টেটিষ্টিক্স এণ্ড প্ৰগ্ৰেম ইম্প্লিমেণ্টেচনৰপৰা লোৱা।

GDP of Indian States in 2013 - 14
Ranking State/UT GDP in 2014-15 (in crore rupees)
ভাৰত INR১২৫.৪১ লাখ কোটি (১.৮৬ ট্ৰিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
1 মহাৰাষ্ট্ৰ INR১৬.৮ লাখ কোটি (২৪৯.৬৫ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
2 তামিল নাডু INR৯.৭৬ লাখ কোটি (১৪৫.০৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
3 উত্তৰ প্ৰদেশ INR৯.৭৬ লাখ কোটি (১৪৫.০৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
4 পশ্চিম বংগ INR৮.০০ লাখ কোটি (১১৮.৮৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
5 গুজৰাট INR৭.৬৫ লাখ কোটি (১১৩.৬৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
6 কৰ্ণাটক INR৭.০২ লাখ কোটি (১০৪.৩২ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
7 ৰাজস্থান INR৫.৭ লাখ কোটি (৮৪.৭ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
8 আন্ধ্ৰ প্ৰদেশ INR৫.২০ লাখ কোটি (৭৭.২৭ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
9 মধ্য প্ৰদেশ INR৫.০৮ লাখ কোটি (৭৫.৪৯ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
10 দিল্লী INR৪.৫১ লাখ কোটি (৬৭.০২ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
11 তেলাংগনা INR৪.৩০ লাখ কোটি (৬৩.৯ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
12 বিহাৰ INR৪.০২ লাখ কোটি (৫৯.৭৪ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
13 কেৰালা INR৩.৯৬ লাখ কোটি (৫৮.৮৫ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
14 হাৰিয়াণা INR৩.৮৯ লাখ কোটি (৫৭.৮১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
15 পাঞ্জাব INR৩.১৭ লাখ কোটি (৪৭.১১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
16 উড়িষ্যা INR২.৭২ লাখ কোটি (৪০.৪২ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
17 চত্তীচগড় INR১.৮৫ লাখ কোটি (২৭.৪৯ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
18 ঝাৰখণ্ড INR১.৭৩ লাখ কোটি (২৫.৭১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
19 অসম INR১.৫৯ লাখ কোটি (২৩.৬৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
20 উত্তৰাখণ্ড INR১.২৩ লাখ কোটি (১৮.২৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
21 জম্মু আৰু কাশ্মীৰ INR০.৮৭ লাখ কোটি (১২.৯৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
22 হিমাচল প্ৰদেশ INR০.৮৩ লাখ কোটি (১২.৩৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
23 গোৱা INR০.৪৯ লাখ কোটি (৭.২৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
24 চণ্ডীগড় INR০.২৯ লাখ কোটি (৪.৩১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
25 ত্ৰিপুৰা INR০.২৭ লাখ কোটি (৪.০১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
26 মেঘালয় INR০.২২ লাখ কোটি (৩.২৭ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
27 পুডুচেৰী INR০.২১ লাখ কোটি (৩.১২ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
28 নাগালেণ্ড INR০.১৮ লাখ কোটি (২.৬৭ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
29 মণিপুৰ INR০.১৪ লাখ কোটি (২.০৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
30 অৰুণাচল প্ৰদেশ INR০.১৪ লাখ কোটি (২.০৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
31 ছিক্কিম INR০.১২ লাখ কোটি (১.৭৮ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
32 মিজোৰাম INR০.১ লাখ কোটি (১.৪৯ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
33 আণ্ডামান আৰু নিকোবাৰ দ্বীপপুঞ্জ INR০.০৬২ লাখ কোটি (০.৯২ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
34 দাদৰা আৰু নগৰ হাভেলী INR০.০২৪৪ লাখ কোটি (০.৩৬ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
35 দমন আৰু দিউ INR০.০১০৫৯ লাখ কোটি (০.১৬ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)
36 লক্ষদ্বীপ INR০.০০৪০৭ লাখ কোটি (০.০৬ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ)

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

References

বাহ্যিক সংযোগ[সম্পাদনা কৰক]