ভাৰতৰ ৰাজ্যিক গছসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা

এই তালিকাখন ভাৰতৰ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ৰাজ্যিক গছসমূহৰ বিষয়ে:

ৰাজ্য নাম বৈজ্ঞানিক নাম চিত্ৰ
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ নীম গছ
(Margosa)
Azadirachta indica Neem (Azadirachta indica) in Hyderabad W IMG 6976.jpg
অৰুণাচল প্ৰদেশ হোলোং
(Hollong)
Dipterocarpus macrocarpus হোলোং.jpg
অসম হোলোং
(Hollong)
Dipterocarpus macrocarpus হোলোং.jpg
বিহাৰ পাকৰী গছ
(Sacred fig)
Ficus religiosa Ficus religiosa Bo.jpg
ছত্তীচগড় (Shorea robusta) Shorea robusta Sal (Shorea robusta)- new leaves with flower buds at Jayanti, Duars W Picture 120.jpg
গোৱা (Terminalia elliptica) Terminalia elliptica Terminalia tomentosa bark.jpg
গুজৰাট আম
(Mango)
Mangifera indica Mangifera indica. Tropical Brazil.JPG
হাৰিয়ানা (Sacred fig) Ficus religiosa Ficus religiosa Bo.jpg
হিমাচল প্ৰদেশ (Deodar) Cedrus deodara Cedrus deodara Himalajazeder.JPG
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (Almond tree) Prunus dulcis Almendro en flor4.JPG
ঝাৰখণ্ড (Shorea robusta) Shorea robusta Sal (Shorea robusta)- old leaf at Jayanti, Duars W Picture 122.jpg
কৰ্ণাটক (Indian Sandalwood) Santalum album Sandal leaf.jpg
কেৰেলা নাৰিকল
(Coconut)
Cocos nucifera Starr 031209-0059 Cocos nucifera.jpg
লাক্ষাদ্বীপ (Bread fruit) Artocarpus altilis Uru-tahiti1.jpg
মেঘালয় (White teak) Gmelina arborea Gmelina arborea bark I IMG 3543.jpg
মধ্য প্ৰদেশ (Banyan) Ficus benghalensis
মহাৰাষ্ট্ৰ আম
(Mango)
Mangifera indica Mangifera indica. Tropical Brazil.JPG
মণিপুৰ (Indian Mahogany) Toona ciliata Starr 020803-0078 Toona ciliata.jpg
মিজোৰাম (Iron wood) Mesua ferrea MesuaFerrea IronWood.jpg
নাগালেণ্ড (Alder) Alnus incana rugosa leaves.jpg
উৰিষ্যা (Sacred fig)[1] Ficus religiosa Ficus religiosa Bo.jpg
পণ্ডিছেৰী (Bael Fruit Tree) Aegle marmelos Bael (Aegle marmelos) tree at Narendrapur W IMG 4116.jpg
পঞ্জাব (Indian Rosewood) Dalbergia sissoo Dalbergia sissoo.jpg
ৰাজস্থান খেজুৰ
(Khejri)
Prosopis cineraria Jhand (Prosopis cineraria) at Hodal W IMG 1191.jpg
ছিক্কিম (Rhododendron) Rhododendron Rhododendron-by-eiffel-public-domain-20040617.jpg
তামিল নাডু (Palmyra palm) Borassus Borassus flabellifer.jpg
ত্ৰিপুৰা (Gelidium amansii) Gelidium amansii
উত্তৰাখণ্ড (Burans) Rhododendron arboreum Rhododendron arboreumC .jpg
উত্তৰ প্ৰদেশ অশোক গছ
(Ashoka tree)
Saraca asoca Sita-Ashok (Saraca asoca) leaves & flowers in Kolkata W IMG 2272.jpg
পশ্চিম বংগ (Devil Tree) Alstonia scholaris [2] Alstonia scholaris.jpg

লগতে চাওক[সম্পাদনা কৰক]

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

  1. "উৰিষ্যা ৰাজ্যৰ প্ৰতীকসমূহ". mapsofindia.com. 2011. http://www.mapsofindia.com/orissa/state-symbols.html। আহৰণ কৰা হৈছে: ২০ মে, ২০১২. "the state tree is the imposing ‘Ashwatha’ tree" 
  2. "Occastional Paper-5, Plant Wealth of The Raj Bhavan, Kolkata" (PDF). Website on The Raj Bhavan, Kolkata from Government of India portal. 2008-03. pp. p.16. http://rajbhavankolkata.gov.in/pdf/occasional%20paper5.pdf। আহৰণ কৰা হৈছে: 2008-12-23. 

বাহ্যিক সংযোগ[সম্পাদনা কৰক]