ভাৰতৰ ৰাজ্যিক ফুলসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

এই তালিকাখন ভাৰতৰ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলসমূহৰ ৰাজ্যিক ফুলসমূহৰ বিষয়ে:

ৰাজ্য নাম বৈজ্ঞানিক নাম চিত্ৰ
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ ভেট পদুম
(ইংৰাজীNelumbo) বা (ইংৰাজীWater lily)
The Lilly Of Life.JPG
অৰুণাচল প্ৰদেশ (ইংৰাজীLady's Slipper) Cypripedioideae Paphiopedilum 2.jpg
অসম কপৌফুল
(ইংৰাজীFoxtail Orchids)
Rhynchostylis gigantea কপৌফুল.jpg
বিহাৰ (ইংৰাজীBauhinia acuminata; White Orchid-tree) Bauhinia acuminata Bauhinia acuminata 31 08 2012 (1).jpg
ছত্তীচগড়
গোৱা
গুজৰাট নাৰ্জী ফুল
(ইংৰাজীAfrican marigold; Marigold (Galgota))
Tagetes erecta[1] Tagetes x erecta1.jpg
হাৰিয়ানা পদুম ফুল
(ইংৰাজীIndian lotus; lotus)
Nelumbo nucifera Indian Lotus (Nelumbo nucifera).jpg
হিমাচল প্ৰদেশ (ইংৰাজীRhododendron) Rhododendron ponticum Rhododendron-by-eiffel-public-domain-20040617.jpg
জম্মু আৰু কাশ্মীৰ (ইংৰাজীCommon Rhododendron) Rhododendron ponticum Rhododendron ponticum 2.jpg
ঝাৰখণ্ড (ইংৰাজীParrot Tree) Butea monosperma STS 001 Butea monosperma.jpg
কৰ্ণাটক পদুম
(ইংৰাজীIndian lotus; Lotus)
Nelumbo nucifera Indian Lotus (Nelumbo nucifera).jpg
কেৰেলা সোনাৰু
(ইংৰাজীGolden Shower Tree)
Cassia fistula Cassia-fistula.jpg
লাক্ষাদ্বীপ
মেঘালয় (ইংৰাজীLady's Slipper) Cypripedioideae Pinkslipper.jpg
মধ্য প্ৰদেশ পলাশ
(ইংৰাজীParrot Tree)
Butea monosperma STS 001 Butea monosperma.jpg
মহাৰাষ্ট্ৰ (ইংৰাজীLagerstroemia speciosa; Jarul) Lagerstroemia speciosa[2] Flowers & leaves I IMG 1864.jpg
মণিপুৰ (ইংৰাজীSiroi Lily) Lilium mackliniae Siroi Lily.jpg
মিজোৰাম (ইংৰাজীRed Vanda)
নাগালেণ্ড (ইংৰাজীRhododendron) Rhododendron ponticum Rhododendron-by-eiffel-public-domain-20040617.jpg
উৰিষ্যা অশোক ফুল
(ইংৰাজীSaraca asoca; Ashoka)[3][4]
Saraca asoca Sita-Ashok (Saraca asoca) flowers in Kolkata W IMG 4146.jpg
পণ্ডিছেৰী (ইংৰাজীCannonball tree)
's Flower
Couroupita guianensis Cannonballtree2.jpg
পঞ্জাব
ৰাজস্থান (ইংৰাজীRohira) Tecomella undulata Rohida1.jpg
ছিক্কিম (ইংৰাজীNoble orchid) Cymbidium goeringii Cymbidium goeringii 'Setsuzan'.jpg
তামিল নাডু (ইংৰাজীGlory lily) Gloriosa superba Gloriosa rothschildiana 01.jpg
ত্ৰিপুৰা (ইংৰাজীNag Kesar) Mesua ferrea Mesua ferrea.jpg
উত্তৰাখণ্ড (ইংৰাজীBrahma Kamal) Saussurea obvallata The Bramha Kamal.JPG
উত্তৰ প্ৰদেশ পলাশ ফুল
(ইংৰাজীPalash)
Butea monosperma STS 001 Butea monosperma.jpg
পশ্চিম বংগ শেৱালী
(ইংৰাজীNight-flowering Jasmine)
Nyctanthes arbor-tristis Flower & flower buds I IMG 2257.jpg

লগতে চাওক[সম্পাদনা কৰক]


তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

  1. http://2.imimg.com/data2/OT/FH/MY-/shiv-pdf.pdf for the scientific নাম
  2. Govt of Maharasthra ENVIS Cell :Important native trees of India
  3. "চাইবাৰ উৰিষ্যা ডট কম :: উৰিষ্যা". cyberorissa.com. 2011. http://www.cyberorissa.com/myorissa/districts/dist_hom.html। আহৰণ কৰা হৈছে: 26 May 2012. "State Flower" 
  4. "উৰিষ্যা ৰাজ্যিক প্ৰতীকসমূহ". mapsofindia.com. 2011. http://www.mapsofindia.com/orissa/state-symbols.html। আহৰণ কৰা হৈছে: ২৬ মে, ২০১২. "The state flower is the ‘Ashoka’ flower" 

বাহ্যিক সংযোগ[সম্পাদনা কৰক]