অসমৰ ৱেবছাইটসমূহৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা


বাতৰি কাকত আৰু আলোচনী

নাম ইংৰাজী নাম প্ৰতিষ্ঠাপক সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ প্ৰকাৰ ৱেবছাইট
অসমীয়া খবৰ Axomiya Khobor সম্পাদক ৬ নৱেম্বৰ, ২০০১ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.assamiyakhabor.com/
অসমীয়া প্ৰতিদিন[1] Axomiya Pratidin নিত্য বৰা ৩ মাৰ্চ, ১৯৯৫ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.asomiyapratidin.co.in/
আজিৰ অসম Aajir Axom সম্পাদক ১৫ আগষ্ট, ১৯৮৭ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.sentinelassam.com/ajirasom/
আজিৰ দৈনিক বাতৰি Aajir Dainik Batori সম্পাদক ২৩ জানুৱাৰী, ২০০৫ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://ajirdainikbatori.com/current/index.htm
আমাৰ অসম Amar Asom / Aamar Axom সম্পাদক আৰম্ভনিৰ বৰ্ষ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://amarasom.glpublications.in
গণ অধিকাৰ Gana Adhikar সম্পাদক আৰম্ভনিৰ বৰ্ষ অসমীয়া দৈনিক বাতৰি কাকত http://ganaadhikar.com
দৈনিক অগ্ৰদূত Dainik Agradoot সম্পাদক আৰম্ভনিৰ বৰ্ষ দৈনিক বাতৰি কাকত http://dainikagradoot.com
দৈনিক অসম Dainik Asam সম্পাদক ৪ আগষ্ট, ১৯৬৫ দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.assamtribune.com/scripts/dainik.asp?id=apr0412/Page1
দৈনিক জনমভূমি[2] Dainik Janambhumi সম্পাদক ১ জুন, ১৯৭২ দৈনিক বাতৰি কাকত http://dainikjanambhumi.co.in
দৈনিক জনসাধাৰণ Janasadharan সম্পাদক ১ জানুৱাৰী, ২০০৩ দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.janasadharan.in
নিয়মীয়া বাৰ্তা[3] Niyamiya Barta সম্পাদক অজ্ঞাত দৈনিক বাতৰি কাকত http://niyamiyabarta.com/
আসাম ট্ৰিবিউন The Assam Tribune সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ ইংৰাজী দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.assamtribune.com/scripts/detailsnew.asp?id=dec1011
চেণ্টিনেল আসাম Sentinel Aassam সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ ইংৰাজী দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.sentinelassam.com/
দা নৰ্থ ইষ্ট টাইমছ The North East Timesi সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ ইংৰাজী দৈনিক বাতৰি কাকত http://net.glpublications.in/
দৈনিক পূৰ্বোদয় Dainik Purvoday সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ হিন্দী দৈনিক বাতৰি কাকত http://www.dainikpurvoday.com/
দৈনিক প্ৰান্তজ্যোতি ডট কম Dainik prantojyoti সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ বাংলা দৈনিক বাতৰি কাকত http://dainikprantojyoti.com/
পূৰ্বাঞ্চল প্ৰহৰী Purbanchal Prohori সম্পাদক প্ৰথম প্ৰকাশ হিম্দী দৈনিক বাতৰি কাকত http://pp.glpublications.in
সাদিন[4] Saadin তিলক হাজৰিকা অজ্ঞাত সাপ্তাহিক বাতৰি কাকত http://www.pratidinassam.com/sadin/index.html
দা চান‌ডে ইণ্ডিয়ান The Sunday Indian সম্পাদক আৰম্ভনিৰ বৰ্ষ অসমীয়া পষেকীয়া বাতৰি কাকত http://www.thesundayindian.com/as/
প্ৰিয় সখী Priyo Xokhi শশী ফুকন (মুখ্য সম্পাদক), জীমণি চৌধুৰী (সম্পাদক) ২০০০ মাহেকীয়া মহিলাৰ আলোচনী http://www.priyosakhi.com/
মৌচাক Mouchaq শান্তনু তামূলী এপ্ৰিল, ১৯৮৪ চন মাহেকীয়া শিশু আলোচনী mouchaq.com
সঁফুৰা Sofura অমল দত্ত এপ্ৰিল, ১৯৮২ চন মাহেকীয়া শিশু আলোচনী sofura.org

দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ / আকাশবাণী

নাম প্ৰতিষ্ঠা ৱেবছাইট বিষয়বস্তুৰ প্ৰকাৰ ব্যৱহৃত ভাষা
ডি ৱাই ৩৬৫ প্ৰতিষ্ঠা dy365.in দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ, সংবাদ সম্প্ৰচাৰ ইংৰাজী
নিউজ লাইভ প্ৰতিষ্ঠা newslivetv.com দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ, সংবাদ সম্প্ৰচাৰ ইংৰাজী
প্ৰাইম নিউজ টিভি প্ৰতিষ্ঠা primenewstv.com দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ, সংবাদ সম্প্ৰচাৰ ইংৰাজী
এন ই টিভি প্ৰতিষ্ঠা netvindia.com দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ, সংবাদ সম্প্ৰচাৰ ইংৰাজী
ৰং প্ৰতিষ্ঠা rangtv.co.in দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ, বিনোদন ইংৰাজী
জে চি চি নিউজ টিভি প্ৰতিষ্ঠা jccnewstv.com দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ ইংৰাজী
দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ গুৱাহাটী প্ৰতিষ্ঠা ddkguwahati.gov.in দূৰদৰ্শন কেন্দ্ৰ ইংৰাজী
আকাশবাণী গুৱাহাটী প্ৰতিষ্ঠা airguwahati.gov.in আকাশবাণী কেন্দ্ৰ অসমীয়া / ইংৰাজী

ই-আলোচনী, সাহিত্য, সংস্কৃতি, বিজ্ঞান, কৃষি

নাম প্ৰথম প্ৰকাশ / প্ৰতিষ্ঠা ৱেবছাইট বিষয়বস্তুৰ প্ৰকাৰ ব্যৱহৃত ভাষা
অসমীয়া ৱিকিপিডিয়া ১০ জুন, ২০০২ as.wikipedia.org তথ্যকোষ অসমীয়া ভাষা/ইংৰাজী
অসমীয়া ৱিকি উৎস --- wikisource.org মুক্ত পুথিভঁৰাল অসমীয়া ভাষা/ইংৰাজী
ৱিকিমিডিয়া কমন্স ১০ জুন, ২০১২ ৱিকিমিডিয়া কমন্স আলোকচিত্ৰ ভঁৰাল অসমীয়া ভাষা/ইংৰাজী/অন্যান্য
অম্বেষা ডট কো ডট ইন ২০১১, ডিচেম্বৰ anvesha.co.in অসমৰ লোক-সংস্কৃতি অসমীয়া/ইংৰাজী
অসম সাহিত্য সভাৰ ৱেবছাইট স্থাপিত: ১৯১৭ asamsahityasabha.com সাহিত্য অসমীয়া / ইংৰাজী
আই ডট ইণ্ড ডট ইন ২০১০, ছেপ্তেম্বৰ aai.ind.in অসমীয়া কবিতা অসমীয়া / ইংৰাজী
আসামীছ অনলাইন ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assameseonline.com সাহিত্য অসমীয়া
আমি অসমীয়া ডট অৰ্গ ২০১২, ১ ফেব্ৰুৱাৰী amiasomiya.org সাহিত্য অসমীয়া
আলোকচিত্ৰ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ aloksitra.org চিত্ৰ ভঁৰাল অসমীয়া
চেভেন চিষ্টাৰছ ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ 7sisters.in সাহিত্য / ব্যৱসায় / চাকৰি অসমীয়া / ইংৰাজী
নীলা চৰাই ডট কম ২০১২, জানুৱাৰী nilacharai.com সাহিত্য অসমীয়া
সন্ধান ডট কম ২০১২, জুলাই xondhan.com সাহিত্য অসমীয়া
স্পন্দন ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ spondonsph.com সাহিত্য অসমীয়া
তীৰভূমি ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ tirbhumi.com সাহিত্য অসমীয়া / ইংৰাজী
সাহিত্য ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ xahitya.org সাহিত্য অসমীয়া
গণিত চ’ৰা ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ gonitsora.com গণিত, জ্যামিতি অসমীয়া/ইংৰাজী
ভাষা প্ৰযুক্তি বিকাশ পৰিষদ, অসম প্ৰথম প্ৰকাশ sltdassam.com অসমীয়া ভাষা, ইউনিকোড অসমীয়া / ইংৰাজী
শংকৰদেৱ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ sankaradeva.com মহাপুৰুষীয়া ধৰ্ম অসমীয়া/ইংৰাজী
আউনীআটী ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ auniati.org সত্ৰ অসমীয়া/ইংৰাজী
আসাম স্পাইডাৰ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assamspider.com অসম সম্পৰ্কীয় তথ্যকোষ ইংৰাজী
আসামীচ কাচিন ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assamesecuisine.com অসমীয়া খাদ্য ইংৰাজী
আইএদিজি ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ indg.in/health কৃষিভিত্তিক অসমীয়া/ইংৰাজী
বৃদ্ধি ডট এএইউ ডট এচি ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ briddhi.aau.ac.in কৃষিভিত্তিক অসমীয়া/ইংৰাজী
মাজুলী ডট ইনফ’ প্ৰথম প্ৰকাশ majuli.info পৰ্যটন ইংৰাজী
আসাম ট্যুৰিছিম ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ assamtourism.org পৰ্যটন ইংৰাজী
ৰংমন কমিকছ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ rongmoncomics.com শিশু সাহিত্য অসমীয়া/ইংৰাজী
মিছাকথা ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ misakotha.com হাস্যৰস ইংৰাজী
চুটিবুদ্ধি ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ sutibuddhi.com হাস্যৰস অসমীয়া
চাকৰি ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ sakori.org কৰ্মসংস্থাপন ইংৰাজী
অসম টিউব ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ asomtube.com সংগীত ইংৰাজী
আসামীছ ছংচ ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ assamesesongs.org সংগীত ইংৰাজী
গুৱাহাটী লাইভ ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ guwahatilive.in সংগীত ইংৰাজী
মাৰ্কিন কল্পতৰু ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ markinkalpataru.org সংগীত ইংৰাজী
ৰিমিতা মেলডী ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ rimitamelody.wordpress.com সংগীত অসমীয়া/ইংৰাজী
ৰূপালীপৰ্দা ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ rupaliparda.com অসমীয়া চলচ্চিত্ৰ অসমীয়া/ইংৰাজী
অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ (বিত্ত আৰু উন্নতি) কৰ্পোৰেশ্যন লিমিটেড ১৯৭৪, ৪ ছেপ্তেম্বৰ asffdc.org অসমীয়া চলচ্চিত্ৰ ইংৰাজী
অসম চৰকাৰৰ ৱেবছাইট[5] প্ৰথম প্ৰকাশ assamgovt.nic.in অসম চৰকাৰ ইংৰাজী
বিপুলজ্যোতি ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ bipuljyoti.in অসম, তথ্যকোষ অসমীয়া/ইংৰাজী
এনাজৰী ডট কম ২০১০, মাৰ্চ enajori.com সাহিত্য অসমীয়া/ইংৰাজী
একাবেকা ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ ekabeka.com সাহিত্য ইংৰাজী
সঁফুৰা ডট নেট প্ৰথম প্ৰকাশ xophura.net সাহিত্য ইংৰাজী
অসম ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ assam.org অসম সম্পৰ্কীয় ইংৰাজী
অনলাইন শিৱসাগৰ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ onlinesivasagar.com শিৱসাগৰ / অসম সম্পৰ্কীয় তথ্যকোষ ইংৰাজী
আসাম টিভি নিউজ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assamtvnews.com সংবাদ সম্প্ৰচাৰ ইংৰাজী
আৰণ্যক ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ aaranyak.org প্ৰকৃতি ইংৰাজী
আসাম বাৰ্ড ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assambird.com প্ৰকৃতি ইংৰাজী
নেছাৰচ বেকন প্ৰথম প্ৰকাশ naturesbeckonindia প্ৰকৃতি ইংৰাজী
নেছাৰচ ফষ্টাৰ ডট অৰ্গ প্ৰথম প্ৰকাশ naturesfoster.org প্ৰকৃতি ইংৰাজী
মিচিং আগম কেবাং ১৯৭২, ১৮ এপ্ৰিল misingagomkebang.org মিচিং সাহিত্য ইংৰাজী
ৰুচিকা আৰ্টছ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ ruchiraarts.com গ্ৰন্থ, চলচ্চিত্ৰ, সংবাদ ইংৰাজী
মুম্বাই প্ৰতিবিম্ব ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ mumbaipratibimba.com সাহিত্য, চলচ্চিত্ৰ, সংবাদ, অসমীয়া / ইংৰাজী

অভিধান / গ্ৰন্থ সম্পৰ্কীয়

নাম প্ৰথম প্ৰকাশ / প্ৰতিষ্ঠা ৱেবছাইট বিষয়বস্তুৰ প্ৰকাৰ ব্যৱহৃত ভাষা
শব্দ ডট নেট ২০০৬, ১০ মাৰ্চ xobdo.org অভিধান বহুভাষিক
চন্দ্ৰকান্ত অভিধান প্ৰথম প্ৰকাশ candrakanta অভিধান অসমীয়া/ইংৰাজী
কিতাপ ডট কো ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ kitap.co.in গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ অসমীয়া
শিপা গ্ৰন্থ ডট ইন প্ৰথম প্ৰকাশ xipa.grantha.in গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ অসমীয়া
অসম বুক ষ্টৰ ডট কম প্ৰথম প্ৰকাশ assambookstore.com গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ ইংৰাজী
আসামকাৰ্ট ডট কম ২০১২ assamkart.com গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ অসমীয়া/ইংৰাজী
বনলতা প্ৰকাশন ১৯৭২ banalata.in গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ ইংৰাজী
বাণী মন্দিৰ ১৯৪৯ banimandir.com গ্ৰন্থ ভাণ্ডাৰ ইংৰাজী

অসমৰ প্ৰসিদ্ধ ব্যক্তি সম্পৰ্কীয়

নাম ৱেবছাইট বিষয়বস্তুৰ প্ৰকাৰ ব্যৱহৃত ভাষা
সৌৰভ কুমাৰ চলিহাৰ সোঁৱৰণত sauravkumarchaliha.org সৌৰভ কুমাৰ চলিহাৰ সবিশেষ অসমীয়া/ইংৰাজী
ভূপেন হাজৰিকাৰ সোঁৱৰণত bhupenhazarika.com ভূপেন হাজৰিকাৰ সবিশেষ ইংৰাজী
পাৰ্বতী প্ৰসাদ বৰুৱাৰ সোঁৱৰণত geetikavi.com পাৰ্বতী প্ৰসাদ বৰুৱাৰ সবিশেষ ইংৰাজী


অসমৰ জিলা সম্পৰ্কীয়

কোড জিলাৰ নাম ইংৰাজী নাম সদৰ চৰকাৰী ৱেবছাইট অন্যান্য ৱেবছাইট
BA বৰপেটা Barpeta district বৰপেটা http://barpeta.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
BO বঙাইগাঁও Bongaigaon district বঙাইগাঁও http://bongaigaon.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
CA কাছাৰ Cachar district কাছাৰ http://cachar.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
DA দৰং Darrang district মঙ্গলদৈ http://darrang.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
DM ধেমাজি Dhemaji district ধেমাজি http://dhemaji.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
DB ধুবুৰী Dhubri district ধুবুৰী http://dhubri.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
DI ডিব্ৰুগড় Dibrugarh district ডিব্ৰুগড় http://dibrugarh.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
GP গোৱালপাৰা Goalpara district গোৱালপাৰা http://goalpara.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
GG গোলাঘাট Golaghat district গোলাঘাট http://golaghat.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
HA হাইলাকান্দি Hailakandi district হাইলাকান্দি http://hailakandi.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
JO যোৰহাট Jorhat district যোৰহাট http://jorhat.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
KA কাৰ্বি আংলং Karbi Anglong district ডিফু http://karbianglong.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
KR কৰিমগঞ্জ Karimganj district কৰিমগঞ্জ http://karimganj.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
KK কোকৰাঝাৰ Kokrajhar district কোকৰাঝাৰ http://kokrajhar.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
LA লখিমপূৰ Lakhimpur district লখিমপূৰ http://lakhimpur.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
MA মৰিগাঁও Marigaon district মৰিগাঁও http://morigaon.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
NG নগাঁও Nagaon district নগাঁও http://nagaon.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
NL নলবাৰী Nalbari district নলবাৰী http://nalbari.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
NC ডিমা হাছাও Dima Hasao district হাফলং http://nchills.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
SI শিৱসাগৰ Sibsagar district শিৱসাগৰ http://sivasagar.nic.in/ http://onlinesivasagar.com/
SO শোণিতপুৰ Sonitpur district তেজপুৰ http://sonitpur.gov.in/ http://www.tezpuronline.in/
TI তিনিচুকীয়া Tinsukia district তিনিচুকীয়া http://tinsukia.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
কামৰূপ Kamrup district আমিনগাঁও http://kamrup.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
কামৰূপ মহানগৰ Kamrup Metropolitan district গুৱাহাটী http://kamrupmetro.nic.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
বাক্সা Baksa district মুছলপুৰ http://baksa.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
ওদালগুৰি Udalguri districtনাম ওদালগুৰি http://udalguri.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট
চিৰাং Chirang district কাজলগাঁও http://chirang.gov.in/ অন্যান্য ৱেবছাইট



লগতে চাওক

তথ্য সংগ্ৰহ

  1. w3newspapers.com আহৰণ: ২৭-০৯-২০১২
  2. Articles related to "Assamese newspapers", আসাম স্পাইডাৰ ডট কম, আহৰণ: ২৮-০৯-২০১২
  3. অনলাইন শিৱসাগৰ ডট কম আহৰণ: ২৭-০৯-২০১২
  4. assaminfo.in আহৰণ: ২৭-০৯-২০১২
  5. Discover Assam - Explore Yourself, www.indiawijzer.n ৱেবছাইট, আহৰণ: ২৭-০৯-২০১২

বাহ্যিক সংযোগ