বাহিৰা ঋণ অনুযায়ী দেশৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search

এয়া বাহিৰা ঋণ অনুযায়ী দেশৰ তালিকা, অৰ্থাৎ স্বীকৃত মুদ্ৰা, বস্তু বা সেৱাৰে দেশৰ ৰাজহুৱা আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডই বিদেশী লোকক পৰিশোধ কৰিবলগীয়া ঋণৰ পৰিমাণ অনুযায়ী দেশৰ তালিকা।[1] এই ক্ষেত্ৰত ৰাজহুৱা ঋণ হ'ল দেশৰ যিকোনো স্তৰৰ চৰকাৰে (কেন্দ্ৰীয়ৰপৰা আঞ্চলিকলৈকে) পৰিশোধ কৰিবলগীয়া ঋণ আৰু ব্যক্তিগত ঋণ হ'ল দেশখনৰ ব্যক্তিগত প্ৰতিষ্ঠান বা গৃহস্থই পৰিশোধ কৰিবলগীয়া ঋণ। এয়া ৰাজহুৱা ঋণৰ আধাৰত সজ্জিত দেশৰ তালিকা নহয়।

জ্ঞাতাৰ্থে সাৰ্বভৌমত্বহীন সংস্থাকো স্থান দিয়া হৈছে।

এই কথা মন কৰিবলগীয়া যে বাহিৰা ঋণৰ পৰিমাণ অত্যধিক হ'লেও, যদি দেশখনে আন দেশৰপৰা লাভ কৰিবলগীয়া ধনৰ পৰিমাণ পৰিশিধ কৰিবলগীয়া ঋণৰ পৰিমাণতকৈ অধিক, তেন্তে সেই দেশ মুঠ আন্তৰ্জাতিক ঋণদাতাহে হ'ব। যেনে নৰৱে', হংকং, চুজাৰলেণ্ড, জাপান আদি মুঠ আন্তৰ্জাতিক ঋণদাতাহে।

স্থান দেশ বাহিৰা ঋণ[2]
US dollars
Date Per capita[3][4][5][6]
US dollars
% of GDP[7][8][9]
&0000000000000001.0000001  আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ &0017564382000000.0000001,75,64,38,20,00,000[10] 31 December 2015 &0000000000058255.00000058,255 &0000000000000103.000000103
&0000000000000002.0000002  যুক্তৰাজ্য &0009591672000000.00000095,91,67,20,00,000 31 March 2014 &এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ",".এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","46 &0000000000000569.000000569
&0000000000000003.0000003  ফ্ৰান্স &0005750152000000.00000057,50,15,20,00,000 31 March 2014 &0000000000086317.00000086,317 &0000000000000222.000000222
&0000000000000004.0000004  জাৰ্মানী &0005546869000000.00000055,46,86,90,00,000 31 March 2014 &0000000000068720.00000068,720 &0000000000000145.000000145
&0000000000000005.0000005  লাক্সেমবাৰ্গ[note 1] &0003472282000000.00000034,72,28,20,00,000 31 March 2014 &0000000003696467.00000036,96,467 &0000000000003443.0000003,443
&0000000000000006.0000006  জাপান &0002861488000000.00000028,61,48,80,00,000 31 March 2014 &0000000000024000.00000024,000 &0000000000000060.00000060
&0000000000000007.0000007  ইটালী &0002651413000000.00000026,51,41,30,00,000 31 March 2014 est. &0000000000043621.00000043,621 &0000000000000124.000000124
&0000000000000008.0000008  নেডাৰলেণ্ডচ &0002526895000000.00000025,26,89,50,00,000 31 March 2014 &0000000000226503.0000002,26,503 &0000000000000316.000000316
&0000000000000009.0000009  স্পেইন &0002305648000000.00000023,05,64,80,00,000 31 March 2014 &0000000000052045.00000052,045 &0000000000000167.000000167
&0000000000000010.00000010  ছিংগাপুৰ &0001766401000000.00000017,66,40,10,00,000[11] 13 November 2015 &0000000000226930.0000002,26,930 &0000000000000408.000000408
&0000000000000011.00000011  চীন &0001680000000000.00000016,80,00,00,00,000 30 June 2015[12] &0000000000001195.0000001,195 &0000000000000016.20000016.2
&0000000000000012.00000012  ছুইজাৰলেণ্ড &0001610897000000.00000016,10,89,70,00,000 31 March 2014 &0000000000193939.0000001,93,939 &0000000000000229.000000229
&0000000000000013.00000013  কানাডা &0001491000000000.00000014,91,00,00,00,000 31 March 2014 est. &0000000000037165.00000037,165 &0000000000000092.00000092
&0000000000000014.00000014  অষ্ট্ৰেলিয়া &0001395638000000.00000013,95,63,80,00,000 31 March 2014 est. &0000000000052596.00000052,596 &0000000000000095.00000095
&0000000000000015.00000015  বেলজিয়াম &0001286918000000.00000012,86,91,80,00,000 31 March 2014 &0000000000113603.0000001,13,603 &0000000000000266.000000266
 হংকং &0001231233000000.00000012,31,23,30,00,000 31 March 2014 est. &0000000000105420.0000001,05,420 &0000000000000334.000000334
&0000000000000016.00000016  ছুইডেন &0001145785000000.00000011,45,78,50,00,000 31 March 2014 &0000000000091487.00000091,487 &0000000000000187.000000187
&0000000000000017.00000017  অষ্ট্ৰিয়া &0000820010000000.0000008,20,01,00,00,000 31 March 2014 &0000000000090128.00000090,128 &0000000000000200.000000200
&0000000000000018.00000018  নৰৱে &0000737118000000.0000007,37,11,80,00,000 31 March 2014 &0000000000131220.0000001,31,220 &0000000000000141.000000141
&0000000000000019.00000019  ৰাছিয়া &0000599819000000.0000005,99,81,90,00,000 31 March 2014 &0000000000003634.0000003,634 &0000000000000023.00000023
&0000000000000020.00000020  ডেনমাৰ্ক &0000593221000000.0000005,93,22,10,00,000 31 March 2014 &0000000000101084.0000001,01,084 &0000000000000180.000000180
&0000000000000021.00000021  পৰ্তুগাল &0000548800000000.0000005,48,80,00,00,000 30 June 2011 &0000000000047835.00000047,835 &0000000000000223.000000223
&0000000000000022.00000022 সাঁচ:Country data Republic of India &0000480200000000.0000004,80,20,00,00,000 31 December 2015 est.[13] &0000000000000380.000000380 &0000000000000020.80000020.8
&0000000000000023.00000023  ব্ৰাজিল &0000428300000000.0000004,28,30,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001608.0000001,608 &0000000000000015.00000015
&0000000000000024.00000024  দক্ষিণ কোৰিয়া &0000425353000000.0000004,25,35,30,00,000 31 March 2014 est. &0000000000007567.0000007,567

&0000000000000037.00000037

&0000000000000025.00000025  তুৰস্ক &0000405223000000.0000004,05,22,30,00,000 30 June 2015 &0000000000005216.0000005,216 &0000000000000052.50000052.5[14]
&0000000000000026.00000026  গ্ৰীচ &0000360000000000.0000003,60,00,00,00,000 30 June 2015 &0000000000047636.00000047,636 &0000000000000174.000000174[15]
&0000000000000027.00000027  মেক্সিকো &0000352900000000.0000003,52,90,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001956.0000001,956 &0000000000000020.00000020 [16]
&0000000000000028.00000028  ইণ্ডোনেছিয়া &0000298100000000.0000002,98,10,00,00,000 31 March 2015 est. &0000000000003534.0000003,534 &0000000000000032.91000032.91
&0000000000000029.00000029  আয়াৰলেণ্ড &0000263967288631.0000002,63,96,72,88,631[17] 30 September 2014 &0000000000052227.00000052,227 &0000000000000103.000000103
&0000000000000030.00000030  মালয়েছিয়া &0000230870491803.0000002,30,87,04,91,803 15 March 2015[18] &এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ",".এক্সপ্ৰেছন ত্ৰুটী: অপৰিচিত বিৰামচিহ্ন কেৰেক্টাৰ ","7.11 &0000000000000063.70000063.7
&0000000000000031.00000031  পোলেণ্ড &0000211457000000.0000002,11,45,70,00,000 May 2015 &0000000000005286.0000005,286 &0000000000000039.90000039.9
&0000000000000032.00000032  হাংগেৰী &0000202000000000.0000002,02,00,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000014821.00000014,821 &0000000000000115.000000115
&0000000000000033.00000033  টাইৱান &0000171559000000.0000001,71,55,90,00,000 31 March 2015[19][20] &0000000000007394.7800007,394.78 &0000000000000037.40000037.4
 পুৱেৰ্ট’ ৰিক’ &0000167400000000.0000001,67,40,00,00,000 31 January 2015 est. &0000000000047828.00000047,828 &0000000000000164.000000164
&0000000000000034.00000034  সংযুক্ত আৰৱ আমিৰাত &0000163800000000.0000001,63,80,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000024273.00000024,273 &0000000000000041.00000041
&0000000000000035.00000035  ইউক্ৰেইন &0000142000000000.0000001,42,00,00,00,000 31 March 2014 est. &0000000000002995.0000002,995 &0000000000000081.00000081
&0000000000000036.00000036  ফিনলেণ্ড &0000139700000000.0000001,39,70,00,00,000 24 March 2015 &0000000000025627.00000025,627 &0000000000000094.00000094
&0000000000000037.00000037  দক্ষিণ আফ্ৰিকা &0000137500000000.0000001,37,50,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001613.0000001,613 &0000000000000023.00000023
&0000000000000038.00000038  কাটাৰ &0000137000000000.0000001,37,00,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000041988.00000041,988 &0000000000000055.00000055
&0000000000000039.00000039  থাইলেণ্ড &0000136635000000.0000001,36,63,50,00,000 1 July 2015 &0000000000002027.0000002,027 &0000000000000034.40000034.4
&0000000000000040.00000040  চৌদি আৰৱ &0000134000000000.0000001,34,00,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003176.0000003,176 &0000000000000019.00000019
&0000000000000041.00000041  আৰ্জেণ্টিনা &0000115700000000.0000001,15,70,00,00,000 31 December 2014 est. &0000000000002282.0000002,282 &0000000000000017.00000017
&0000000000000042.00000042  চেক গণৰাজ্য &0000108067000000.0000001,08,06,70,00,000 31 March 2014 est. &0000000000008260.0000008,260 &0000000000000045.00000045
&0000000000000043.00000043  চাইপ্ৰাছ &0000106500000000.0000001,06,50,00,00,000 31 December 2011 est. &0000000000037812.00000037,812 &0000000000000129.000000129
&0000000000000044.00000044  ভেনিজুৱেলা &0000105700000000.0000001,05,70,00,00,000 [21] 31 December 2012 &0000000000001906.0000001,906 &0000000000000019.00000019
&0000000000000045.00000045  কাজাখাস্তান &0000105500000000.0000001,05,50,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000006060.0000006,060 &0000000000000068.00000068
&0000000000000046.00000046  চিলি &0000102100000000.0000001,02,10,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000005867.0000005,867 &0000000000000038.00000038
&0000000000000047.00000047  কলম্বিয়া &0000100000000000.0000001,00,00,00,00,000 2 February 2015 est.[22] &0000000000001269.0000001,269 &0000000000000020.00000020
&0000000000000048.00000048  ইজৰাইল &0000099750000000.00000099,75,00,00,000 31 March 2014 est. &0000000000012070.00000012,070 &0000000000000033.00000033
&0000000000000049.00000049  আইচলেণ্ড[23][24] &0000093377000000.00000093,37,70,00,000 2 Jun 2015 &0000000000282960.0000002,82,960 &0000000000000724.000000724
&0000000000000050.00000050  নিউজিলেণ্ড &0000090230000000.00000090,23,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000052300.00000052,300 &0000000000000126.000000126
&0000000000000051.00000051  ৰোমানিয়া &0000089261000000.00000089,26,10,00,000 30 September 2015 est. &0000000000004485.0000004,485 &0000000000000036.00000036
&0000000000000052.00000052  শ্ল’ভেনিয়া &0000071700000000.00000071,70,00,00,000 31 December 2014 &0000000000025555.00000025,555 &0000000000000078.10000078.1[25]
&0000000000000053.00000053  শ্ল'ভাকিয়া &0000068440000000.00000068,44,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000010926.00000010,926 &0000000000000068.00000068
&0000000000000054.00000054  ভিয়েটনাম &0000068380000000.00000068,38,00,00,000 31 December 2013 est. &0000000000000379.000000379 &0000000000000032.00000032
&0000000000000055.00000055  নাইজেৰিয়া &0000068100000000.00000068,10,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000071.00000071 &0000000000000005.0000005
&0000000000000056.00000056  ক্ৰয়েছিয়া &0000067100000000.00000067,10,00,00,000 22 January 2015 est. &0000000000013519.00000013,519 &0000000000000078.00000078[25]
&0000000000000057.00000057  পাকিস্তান &0000067000000000.00000067,00,00,00,000 21 May 2013 est. &0000000000000366.000000366 &0000000000000030.00000030
&0000000000000058.00000058  ফিলিপাইনছ &0000058500000000.00000058,50,00,00,000 30 December 2013 est. &0000000000000636.000000636 &0000000000000032.00000032
&0000000000000059.00000059  পেৰু &0000052590000000.00000052,59,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001126.0000001,126 &0000000000000022.00000022
&0000000000000060.00000060  ইৰাক &0000050268000000.00000050,26,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001641.0000001,641 &0000000000000064.00000064
&0000000000000061.00000061  মালটা &0000048790000000.00000048,79,00,00,000 30 June 2011 &0000000000014233.00000014,233 &0000000000000072.00000072
&0000000000000062.00000062  ইজিপ্ত &0000048760000000.00000048,76,00,00,000 31 December 2013 est. &0000000000000391.000000391 &0000000000000014.00000014
&0000000000000063.00000063  ছুদান &0000039700000000.00000039,70,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000946.000000946 &0000000000000055.00000055
&0000000000000064.00000064  বাংলাদেশ &0000036210000000.00000036,21,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000149.000000149 &0000000000000023.00000023
&0000000000000065.00000065  বুলগেৰিয়া &0000033851800000.00000033,85,18,00,000 25 March 2016 est. &0000000000006261.0000006,261 &0000000000000073.00000073
&0000000000000066.00000066  লেবানন &0000032640000000.00000032,64,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000008815.0000008,815 &0000000000000088.00000088
&0000000000000067.00000067  ছাৰ্বিয়া &0000032600000000.00000032,60,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000004178.0000004,178 &0000000000000080.00000080
&0000000000000068.00000068  মৰক্কো &0000029420000000.00000029,42,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000712.000000712 &0000000000000022.00000022
&0000000000000069.00000069  কুৱেইট &0000028210000000.00000028,21,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000015754.00000015,754 &0000000000000043.00000043
&0000000000000070.00000070  বাহৰেইন &0000025270000000.00000025,27,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000013261.00000013,261 &0000000000000065.00000065
&0000000000000071.00000071  তুনিছিয়া &0000024490000000.00000024,49,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001779.0000001,779 &0000000000000042.00000042
&0000000000000072.00000072  শ্ৰীলংকা &0000022820000000.00000022,82,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000881.000000881 &0000000000000036.00000036
&0000000000000073.00000073  কিউবা &0000022360000000.00000022,36,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001780.0000001,780 &0000000000000034.00000034
&0000000000000074.00000074  ইকুৱেডৰ &0000020030000000.00000020,03,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000995.000000995 &0000000000000025.00000025
&0000000000000075.00000075  আংগলা &0000019650000000.00000019,65,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000944.000000944 &0000000000000021.00000021
&0000000000000076.00000076  লিথুৱানিয়া &0000017282000000.00000017,28,20,00,000 7 July 2015 &0000000000005871.0000005,871 &0000000000000042.80000042.8
&0000000000000077.00000077  বাহামাছ &0000016680000000.00000016,68,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001067.0000001,067 &0000000000000006.0000006
&0000000000000078.00000078  ডমিনিকান গণৰাজ্য &0000016580000000.00000016,58,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001162.0000001,162 &0000000000000025.00000025
&0000000000000079.00000079  মনাকো[note 2] &0000016500000000.00000016,50,00,00,000 31 June 2010 est. &0000000000471428.0000004,71,428 &0000000000000240.000000240
&0000000000000080.00000080  গুৱেটমালা &0000016170000000.00000016,17,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001216.0000001,216 &0000000000000042.00000042
&0000000000000081.00000081  জামাইকা &0000014600000000.00000014,60,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000004660.0000004,660 &0000000000000092.00000092
&0000000000000082.00000082  পানামা &0000013130000000.00000013,13,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003927.0000003,927 &0000000000000052.00000052
&0000000000000083.00000083  এল চালভাড’ৰ &0000012840000000.00000012,84,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001953.0000001,953 &0000000000000053.00000053
&0000000000000084.00000084  কষ্টা ৰিকা &0000012040000000.00000012,04,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001874.0000001,874 &0000000000000024.00000024
&0000000000000085.00000085  ছিৰিয়া &0000011640000000.00000011,64,00,00,000 31 December 2014 est. &0000000000005100.0000005,100 &0000000000000057.00000057
&0000000000000086.00000086  উৰুগুৱে &0000011610000000.00000011,61,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003989.0000003,989 &0000000000000033.00000033
&0000000000000087.00000087  ঘানা &0000011230000000.00000011,23,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000274.000000274 &0000000000000021.00000021
&0000000000000088.00000088  তাঞ্জানিয়া &0000011180000000.00000011,18,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000183.000000183 &0000000000000033.00000033
&0000000000000089.00000089  উজবেকিস্তান &0000010460000000.00000010,46,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000150.000000150 &0000000000000011.00000011
&0000000000000090.00000090  লাটভিয়া &0000010380000000.00000010,38,00,00,000 7 July 2015 &0000000000005186.0000005,186 &0000000000000038.30000038.3
&0000000000000091.00000091  ইথিঅ’পিয়া &0000009956000000.0000009,95,60,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000051.00000051 &0000000000000014.00000014
&0000000000000092.00000092  ওমান &0000009768000000.0000009,76,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000002962.0000002,962 &0000000000000016.00000016
&0000000000000093.00000093  ইৰান &0000009452000000.0000009,45,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000170.000000170 &0000000000000004.0000004
&0000000000000094.00000094  বচনিয়া আৰু হাৰজেগ’ভিনা &0000009051000000.0000009,05,10,00,000 31 December 2012 est. &0000000000002052.0000002,052 &0000000000000048.00000048
&0000000000000095.00000095  জৰ্জিয়া &0000008688742000.0000008,68,87,42,000 31 December 2012 &0000000000001940.0000001,940 &0000000000000054.80000054.8
&0000000000000096.00000096  জৰ্ডান &0000008345000000.0000008,34,50,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000903.000000903 &0000000000000020.00000020
&0000000000000097.00000097  কংগো গণৰাজ্য &0000007644000000.0000007,64,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000197.000000197 &0000000000000122.000000122
&0000000000000098.00000098  কংগো &0000007644000000.0000007,64,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001722.0000001,722 &0000000000000155.000000155
&0000000000000099.00000099  জিম্বাৱৱে &0000006975000000.0000006,97,50,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000609.000000609 &0000000000000103.000000103
&0000000000000100.000000100  মেছেনদনীয়া &0000006740000000.0000006,74,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000002668.0000002,668 &0000000000000060.00000060
&0000000000000101.000000101  য়েমেন &0000006726000000.0000006,72,60,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000293.000000293 &0000000000000023.00000023
&0000000000000102.000000102  আৰ্মেনিয়া &0000006435000000.0000006,43,50,00,000 31 December 2012 &0000000000001584.0000001,584 &0000000000000056.00000056
&0000000000000103.000000103  পাৰাগুৱে &0000005714000000.0000005,71,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000382.000000382 &0000000000000013.00000013
&0000000000000104.000000104  বলিভিয়া &0000005604000000.0000005,60,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000275.000000275 &0000000000000015.00000015
&0000000000000105.000000105  লাউচ &0000005599000000.0000005,59,90,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000900.000000900 &0000000000000091.00000091
&0000000000000106.000000106  বাৰ্মা &0000005448000000.0000005,44,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000117.000000117 &0000000000000017.00000017
&0000000000000107.000000107  জাম্বিয়া &0000005445000000.0000005,44,50,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000264.000000264 &0000000000000022.00000022
&0000000000000108.000000108  আলবেনিয়া &0000005281000000.0000005,28,10,00,000 31 December 2012 &0000000000000882.000000882 &0000000000000023.00000023
&0000000000000109.000000109  লিবিয়া &0000005278000000.0000005,27,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000972.000000972 &0000000000000009.0000009
&0000000000000110.000000110  নিকাৰাগুৱা &0000005228000000.0000005,22,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000693.000000693 &0000000000000062.00000062
&0000000000000111.000000111  মলডভা &0000005167000000.0000005,16,70,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001296.0000001,296 &0000000000000079.00000079
&0000000000000112.000000112  কম্বোডিয়া &0000005071000000.0000005,07,10,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000304.000000304 &0000000000000037.00000037
&0000000000000113.000000113  হন্দুৰাছ &0000004884000000.0000004,88,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000465.000000465 &0000000000000023.00000023
&0000000000000114.000000114  মজাম্বিক &0000004880000000.0000004,88,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000231.000000231 &0000000000000050.00000050
&0000000000000115.000000115  পাপুৱা নিউগিনি &0000004860000000.0000004,86,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000238.000000238 &0000000000000016.00000016
&0000000000000116.000000116  ট্ৰিনিদাদ আৰু ট'বেগ'‎ &0000004780000000.0000004,78,00,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003502.0000003,502 &0000000000000021.00000021
&0000000000000117.000000117  আইভৰি ক’ষ্ট &0000004742000000.0000004,74,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000527.000000527 &0000000000000051.00000051
&0000000000000118.000000118  বাৰ্বাড'ছ &0000004490000000.0000004,49,00,00,000 2010 est. &0000000000002456.0000002,456 &0000000000000022.00000022
&0000000000000119.000000119  আলজেৰিয়া &0000004344000000.0000004,34,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000115.000000115 &0000000000000003.0000003
&0000000000000120.000000120  নামিবিয়া &0000004204000000.0000004,20,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001131.0000001,131 &0000000000000020.00000020
&0000000000000121.000000121  উগাণ্ডা &0000004126000000.0000004,12,60,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000085.00000085 &0000000000000017.00000017
&0000000000000122.000000122  ছেনেগাল &0000004117000000.0000004,11,70,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000296.000000296 &0000000000000030.00000030
&0000000000000123.000000123  আজেৰবাইজান &0000004042000000.0000004,04,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000008513.0000008,513 &0000000000000006.0000006
&0000000000000124.000000124  নেপাল &0000003774000000.0000003,77,40,00,000 31 December 2011 &0000000000000161.000000161 &0000000000000035.00000035
&0000000000000125.000000125  কিৰগিজস্তান &0000003666000000.0000003,66,60,00,000 31 December 2012 &0000000000000699.000000699 &0000000000000081.00000081
&0000000000000126.000000126  কেনিয়া &0000003624000000.0000003,62,40,00,000 31 March 2014 est. &0000000000000200.000000200 &0000000000000025.00000025
&0000000000000127.000000127  কেমেৰুন &0000003343000000.0000003,34,30,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000164.000000164 &0000000000000015.00000015
&0000000000000128.000000128  উত্তৰ কোৰিয়া &0000003000000000.0000003,00,00,00,000 2012 est. &0000000000000544.000000544 &0000000000000013.00000013
&0000000000000129.000000129  মৰিছাছ &0000002942000000.0000002,94,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003937.0000003,937 &0000000000000052.00000052
&0000000000000130.000000130  ছোমালিয়া &0000002942000000.0000002,94,20,00,000 31 December 2010 est. &0000000000000386.000000386 সাঁচ:Ntsh
&0000000000000131.000000131  তাজিকিস্তান &0000002771000000.0000002,77,10,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000262.000000262 &0000000000000035.00000035
&0000000000000132.000000132  গেবন &0000002758000000.0000002,75,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001587.0000001,587 &0000000000000018.00000018
&0000000000000133.000000133  মালি &0000002725000000.0000002,72,50,00,000 31 December 2012 &0000000000000254.000000254 &0000000000000088.00000088
&0000000000000134.000000134  গুইনিয়া &0000002652000000.0000002,65,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000305.000000305 &0000000000000068.00000068
&0000000000000135.000000135  মাদাগাস্কাৰ &0000002631000000.0000002,63,10,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000140.000000140 &0000000000000036.00000036
&0000000000000136.000000136  বাৰ্কিনা ফাছো &0000002442000000.0000002,44,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000136.000000136 &0000000000000023.00000023
&0000000000000137.000000137  এষ্ট’নিয়া &0000002313000000.0000002,31,30,00,000 7 July 2015 &0000000000001758.0000001,758 &0000000000000010.59000010.59
&0000000000000138.000000138  মঙ্গোলিয়া &0000002070000000.0000002,07,00,00,000 31 December 2011 &0000000000000686.000000686 &0000000000000041.00000041
&0000000000000139.000000139  বটচৱানা &0000001968000000.0000001,96,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001208.0000001,208 &0000000000000016.00000016
&0000000000000140.000000140  চাদ &0000001749000000.0000001,74,90,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000160.000000160 &0000000000000021.00000021
&0000000000000141.000000141  বেলাইজ &0000001457000000.0000001,45,70,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003079.0000003,079 &0000000000000075.00000075
&0000000000000142.000000142  ছেচেল্লেচ &0000001453000000.0000001,45,30,00,000 31 December 2012 est. &0000000000015614.00000015,614 &0000000000000147.000000147
&0000000000000143.000000143  নাইগাৰ &0000001451000000.0000001,45,10,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000178.000000178 &0000000000000079.00000079
&0000000000000144.000000144  আফগানিস্তান &0000001280000000.0000001,28,00,00,000 FY10/11 &0000000000000092.00000092 &0000000000000022.00000022
&0000000000000145.000000145  ভূটান &0000001275000000.0000001,27,50,00,000 2011 &0000000000001193.0000001,193 &0000000000000064.00000064
&0000000000000146.000000146  গুৱানা &0000001234000000.0000001,23,40,00,000 31 December 2010 &0000000000001049.0000001,049 &0000000000000042.00000042
&0000000000000147.000000147  বিষুৱীয় গিনি &0000001232000000.0000001,23,20,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000634.000000634 &0000000000000006.0000006
&0000000000000148.000000148  মালাৱী &0000001214000000.0000001,21,40,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000077.00000077 &0000000000000024.00000024
&0000000000000149.000000149  মণ্টেনেগ্ৰ &0000001200000000.0000001,20,00,00,000 2011 est. &0000000000000939.000000939 &0000000000000024.00000024
&0000000000000150.000000150  গুইনিয়া-বিচ্চাও &0000001095000000.0000001,09,50,00,000 31 December 2010 est. &0000000000000722.000000722 &0000000000000259.000000259
&0000000000000151.000000151  বেলাৰুছ &0000001067000000.0000001,06,70,00,000 31 December 2012 est. &0000000000002629.0000002,629 &0000000000000045.00000045
&0000000000000152.000000152  পেলেষ্টাইন &0000001040000000.0000001,04,00,00,000 2010 est. &0000000000000414.000000414 সাঁচ:Ntsh
&0000000000000153.000000153  এৰিট্ৰিয়া &0000001026000000.0000001,02,60,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000195.000000195 &0000000000000058.00000058
&0000000000000154.000000154  মালদ্বীপ &0000001015000000.0000001,01,50,00,000 2011 est. &0000000000002947.0000002,947 &0000000000000050.00000050
&0000000000000155.000000155  বেনিন &0000000953500000.00000095,35,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000308.000000308 &0000000000000043.00000043
 ফাৰো দ্বীপপুঞ্জ &0000000888800000.00000088,88,00,000 2010 est. সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
&0000000000000156.000000156  হাইটি &0000000854700000.00000085,47,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000036.00000036 &0000000000000005.0000005
&0000000000000157.000000157  ছিয়েৰা লিয়ন &0000000827600000.00000082,76,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000340.000000340 &0000000000000061.00000061
&0000000000000158.000000158  দীজিবৌটি &0000000802900000.00000080,29,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000573.000000573 &0000000000000056.00000056
&0000000000000159.000000159  কেপ ভাৰ্ডে &0000000741300000.00000074,13,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000714.000000714 &0000000000000052.00000052
&0000000000000160.000000160  স্বাজিলেণ্ড &0000000737300000.00000073,73,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000428.000000428 &0000000000000014.00000014
&0000000000000161.000000161  লেছথ’ &0000000715400000.00000071,54,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000255.000000255 &0000000000000030.00000030
&0000000000000162.000000162  গাম্বিয়া &0000000545800000.00000054,58,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000306.000000306 &0000000000000050.00000050
&0000000000000163.000000163  গ্ৰেনেডা &0000000538000000.00000053,80,00,000 2010 est. &0000000000003402.0000003,402 &0000000000000074.00000074
&0000000000000164.000000164  ছুৰীনেম &0000000504300000.00000050,43,00,000 2005 est. &0000000000001011.0000001,011 &0000000000000028.00000028
&0000000000000165.000000165  কম'ৰছ &0000000485400000.00000048,54,00,000 31 December 2010 est. &0000000000000430.000000430 &0000000000000115.000000115
 আৰুবা &0000000478600000.00000047,86,00,000 2005 est. &0000000000004935.0000004,935 &0000000000000021.00000021
&0000000000000166.000000166  ছেইণ্ট লুছিয়া &0000000471400000.00000047,14,00,000 31 December 2012 est. &0000000000001586.0000001,586 &0000000000000032.00000032
&0000000000000167.000000167  চেণ্ট্ৰেল আফ্ৰিকান ৰিপাব্লিক &0000000469500000.00000046,95,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000270.000000270 &0000000000000068.00000068
&0000000000000168.000000168  এণ্টিগুৱা আৰু বাৰ্বুডা &0000000458000000.00000045,80,00,000 June 2010 &0000000000004388.0000004,388 &0000000000000036.00000036
&0000000000000169.000000169  তুৰ্কমেনিস্তান &0000000428900000.00000042,89,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000978.000000978 &0000000000000025.00000025
&0000000000000170.000000170  লাইবেৰিয়া &0000000400300000.00000040,03,00,000 31 December 2012[26] &0000000000000065.00000065 &0000000000000022.00000022
&0000000000000171.000000171  চাও টম আৰু প্ৰিন্সিপ &0000000316600000.00000031,66,00,000 31 December 2012 est. &0000000000002193.0000002,193 &0000000000000349.000000349
&0000000000000172.000000172  ভানুৱাটু &0000000307700000.00000030,77,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000389.000000389 &0000000000000022.00000022
&0000000000000173.000000173  ফিজি &0000000268000000.00000026,80,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000150.000000150 &0000000000000005.0000005
&0000000000000174.000000174  ডমিনিকা &0000000253800000.00000025,38,00,000 31 December 2012 est. &0000000000003000.0000003,000 &0000000000000075.00000075
&0000000000000175.000000175  ছেইণ্ট ভিনচেণ্ট আৰু গ্ৰেনাদাইনছ &0000000252200000.00000025,22,00,000 31 December 2012 est. &0000000000004477.0000004,477 &0000000000000085.00000085
&0000000000000176.000000176  চামোৱা &0000000235500000.00000023,55,00,000 31 December 2009 est. &0000000000000968.000000968 &0000000000000047.00000047
&0000000000000177.000000177  বুৰুণ্ডী &0000000231700000.00000023,17,00,000 31 December 2012 &0000000000000167.000000167 &0000000000000202.000000202
&0000000000000178.000000178  ছেইণ্ট কিট্টিচ আৰু নেভিচ &0000000189100000.00000018,91,00,000 31 December 2012 est. &0000000000006408.0000006,408 &0000000000000079.00000079
&0000000000000179.000000179  চল’মন দ্বীপপুঞ্জ &0000000166000000.00000016,60,00,000 2004 &0000000000000355.000000355 &0000000000000044.00000044
 বাৰ্মুদা &0000000160000000.00000016,00,00,000 FY99/00 &0000000000002575.0000002,575 &0000000000000005.0000005
&0000000000000180.000000180  কুক দ্বীপসমূহ &0000000141000000.00000014,10,00,000 1996 est. &0000000000007756.0000007,756 সাঁচ:Ntsh
&0000000000000181.000000181  টংগা &0000000118600000.00000011,86,00,000 31 December 2012 est. &0000000000000799.000000799 &0000000000000033.00000033
&0000000000000182.000000182  মাৰ্ছাল দ্বীপপুঞ্জ &0000000087000000.0000008,70,00,000 2008 est. &0000000000001377.0000001,377 &0000000000000054.00000054
 নিউ কেলেডনিয়া &0000000079000000.0000007,90,00,000 1998 est. &0000000000000385.000000385 &0000000000000003.0000003
[[File:|22x20px|border |alt=|link=]] কেমেন দ্বীপপুঞ্জ &0000000079000000.0000007,90,00,000 1998 est. &0000000000002078.0000002,078 &0000000000000007.0000007
&0000000000000183.000000183  মাইক্ৰ’নেছিয়া যুক্তৰাজ্য &0000000060800000.0000006,08,00,000 FY05 est. &0000000000000556.000000556 &0000000000000025.00000025
 গ্ৰীনলেণ্ড &0000000036400000.0000003,64,00,000 2010 &0000000000001035.0000001,035 &0000000000000005.0000005
&0000000000000184.000000184  নাউৰু &0000000033300000.0000003,33,00,000 2004 est. সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
&0000000000000185.000000185  কিৰিবাতি &0000000010000000.0000001,00,00,000 1999 est. &0000000000000120.000000120 &0000000000000014.00000014
 মণ্টচেৰাট &0000000008900000.00000089,00,000 1997 সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
 আংগুইলা &0000000008800000.00000088,00,000 1998 সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
 ৱাল্লিচ আৰু ফুটুনা &0000000003670000.00000036,70,000 2004 সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
&0000000000000186.000000186  নিউৱে &0000000000418000.0000004,18,000 2002 est. সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
 মাকাও 0 2010 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
 ব্ৰিটিছ ভাৰ্জিন দ্বীপসমূহ 0 2012 সাঁচ:Ntsh সাঁচ:Ntsh
&0000000000000187.000000187  ব্ৰুণেই 0 2011 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
&0000000000000188.000000188  লাইচটেনষ্টাইন 0 2005 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000
&0000000000000189.000000189  পালাউ 0 2000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000

টোকা[সম্পাদনা কৰক]

  1. As the Bank of International Settlements explains small countries with large financial sectors tend to have disproportionately large gross external debts as well as holding large cross-border debt assets.[1] Luxembourg is a net creditor country.
  2. As the Bank of International Settlements explains small countries with large financial sectors tend to have disproportionately large gross external debts as well as holding large cross-border debt assets.[2] Meaning Monaco could potentially be a net creditor.

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

  1. Debt – external.
  2. Debt - external, The World Factbook, [e]] Central Intelligence Agency. Accessed on the 29th of June 2011.
  3. World Development Indicators, World Bank. Accessed on June 29, 2011. Note: Used for Bermuda, Chad, Cyprus, Eritrea, Greenland, Federated States of Micronesia, Monaco, Netherlands, New Caledonia and Turkmenistan.
  4. Total Midyear Population, U.S. Census Bureau, International Data Base, accessed on June 29, 2011. Note: Used for Aruba, Cayman Islands, Cook Islands, Cuba, North Korea, Marshall Islands, Montenegro, Samoa, Somalia, Trinidad and Tobago and West Bank.
  5. The World Factbook - European Union, Central Intelligence Agency,accessed on June 29, 2011.
  6. World Economic Outlook Database, April 2011, International Monetary Fund. Accessed on June 29, 2011. Note: Used for the rest of the countries.
  7. World Economic Outlook Database, April 2011, International Monetary Fund. Accessed on June 29, 2011. Note: Used for Afghanistan, Albania, Antigua and Barbuda, The Bahamas, Barbados, Belize, Benin, Bhutan, Burundi, Cape Verde, Central African Republic, Comoros, Democratic Republic of the Congo, Republic of the Congo, Djibouti, Dominica, Fiji, Georgia, Grenada, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Iceland, Kiribati, Liberia, Mali, Mongolia, Montenegro, Nepal, Niger, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Samoa, Sao Tome and Principe, Sierra Leone, Solomon Islands, Suriname, Tonga and Vanuatu.
  8. .World Development Indicators, World Bank. Accessed on June 29, 2011. Note: Used for Bermuda, Cayman Islands, Chad, Cyprus, Eritrea, Greenland, Federated States of Micronesia, Monaco, Netherlands, New Caledonia and Turkmenistan.
  9. GDP (official exchange rate), The World Factbook, United States Central Intelligence Agency. Accessed on June 29, 2011. Note: Used for the rest of the countries.
  10. United States Table A: Gross External Debt Position: By Sector 1/ as of December 31, 2015
  11. http://www.singstat.gov.sg/methodologies-standards/data-dissemination-standard/national-summary-page#external_sector
  12. http://english.gov.cn/archive/statistics/2015/10/02/content_281475202939874.htm
  13. http://finmin.nic.in/the_ministry/dept_eco_affairs/economic_div/ExternalDebt_Dec15_E.pdf
  14. https://www.hazine.gov.tr/tr-TR/Duyuru-Listesi-Sayfasi?id=5&nm=28
  15. http://www.bbc.com/news/world-europe-33325886
  16. https://www.hazine.gov.tr/tr-TR/Istatistik-Sunum-Sayfasi?mid=120&cid=12
  17. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ei.html
  18. http://www.economist.com/content/global_debt_clock?page=6
  19. http://www.cbc.gov.tw/public/data/economic/statistics/bop/Debt2.pdf
  20. Private sector of Taiwan included
  21. "La Deuda Externa Aumenta 8 Y Se Ubica En 105 Mil Millones - Economia" (es ভাষাত). El Universal. http://www.eluniversal.com/economia/130227/la-deuda-externa-aumenta-8-y-se-ubica-en-105-mil-millones। আহৰণ কৰা হৈছে: 2013-10-18. 
  22. "La deuda externa superó los US$ 100.000 millones". http://www.portafolio.co/economia/deuda-externa-colombia-3। আহৰণ কৰা হৈছে: 2015-12-14. 
  23. Central Bank of Iceland (September 3, 2009). "External debt Q2/2009". http://www.sedlabanki.is/?pageid=552&itemid=a55be3a0-9943-484e-a8de-46d23f17ba25&nextday=26&nextmonth=11। আহৰণ কৰা হৈছে: 2009-11-22. 
  24. Statistics from the Central Bank of Iceland (July 1, 2015). "External debt of Iceland – Revision". http://statistics.cb.is/en/data/set/4nh5/#!ds=4nh5!801i=1.2.8&display=table। আহৰণ কৰা হৈছে: 2015-07-01. 
  25. 25.0 25.1 http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6483082/2-22012015-AP-EN.pdf/765eba70-6a88-4771-8af7-48f6665e3c67
  26. "Second Quarter Public Debt Management Report October 1-December 31, 2011". Liberian Ministry of Finance Debt Management Unit. http://mof.gov.lr/doc/Second%20Quarter%20Public%20Debt%20Management%20Report_FY2011-2012.pdf। আহৰণ কৰা হৈছে: June 21, 2012.