১৯৯০ দশকৰ অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search
বৰ্ষ ছবি পৰিচালক সংগীত পৰিচালক মুক্তিৰ তাৰিখ টোকা[1]
১৯৯০ উত্তৰকাল আব্দুল মজিদ তৰুণ শৰ্মা
গ্ৰহণ অতুল বৰদলৈ বিভূৰঞ্জন চৌধুৰী
যুঁজ হেমেন দাস খগেন মহন্ত, ৰমেন চৌধুৰী ৩৮তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ বঁটা
বনানি জাহ্নু বৰুৱা সত্য বৰুৱা, প্ৰশান্ত বৰদলৈ ৩৭তম (১৯৯০) ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত পৰ্যাৱৰণ সংৰক্ষণ/ পৰিৰক্ষণ শিতান শ্ৰেষ্ঠ ছবিৰ বঁটা[2]
ধ্ৰুৱতৰা দাৰা আহমেদ ভূপেন উজীৰ
অভিমান মৃদুল গুপ্তা প্ৰশান্ত বৰদলৈ
পাহাৰী কন্যা মুনীন বৰুৱা জে পি দাস
তথাপিও নদী হেমন্ত দাস তৰুণ দাস
ৰঙা নদী ব্ৰজেন বৰা যতীন শৰ্মা
ৱশ্ব'বিপো (কাৰ্বি ভাষাত) গৌতম বৰা শ্বেৰ চৌধুৰী ৩৭তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ "পৰিচালকৰ প্ৰথম ছবি"ৰ ইন্দিৰা গান্ধী বঁটা
১৯৯১ যখিনী ভূপেন উজীৰ
প্ৰেম জনমে জনমে যাদৱ চন্দ্ৰ দাস ৰিদীপ দত্ত
সূৰ্য্য তেজৰ অন্য নাম দিনেশ গগৈ গগণ গগৈ
ফিৰিঙতি জাহ্নু বৰুৱা সত্য বৰুৱা ৩৯তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত ২য় শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰ আৰু মলয়া গোস্বামীলৈ শ্ৰেষ্ঠ অভিনেত্ৰীৰ বঁটা[3]
১৯৯২ সাৰথি ভবেন্দ্ৰ নাথ শইকীয়া প্ৰভাত শৰ্মা ৩৯তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ ৰজত কমল বঁটা লাভ[3]
প্ৰভাতী পখীৰ গান মুনিন বৰুৱা জে পি দাস
গৰখীয়া হেমেন দাস
অগ্নি দীনেশ গগৈ সৰ্ব বৰবৰা
বংশধৰ প্ৰফুল্ল বৰা অজিত সিংহ
ৰঙা মদাৰ তিমথি হান্সে দাস সত্য বৰুৱা
১৯৯৩ ৰেলৰ আলিৰ দুবৰি বন পুলক গগৈ দশৰথ দাস ৪০তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ বঁটা
আৱৰ্তন ভবেন্দ্ৰ নাথ শইকীয়া নাৰায়ণ বৰুৱা, দেৱেশ্বৰ শৰ্মা, দিলিপ ৰয় ৪১তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ বঁটা
ৰিক্সাৱালা দাৰা আহমেদ জয়ন্ত নাথ
সংঘাত সংঘাত সংঘাত দীনেশ গগৈ
শ্ৰীমান মাইমন ব্ৰজেন বৰা
প্ৰিয়জন ৱাইচ কুৰ্নী বৰা
হলধৰ সঞ্জীৱ হাজৰিকা শ্বেৰ চৌধুৰী ৩৯তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ "পৰিচালকৰ প্ৰথম ছবি"ৰ ইন্দিৰা গান্ধী বঁটা[3]
প্ৰত্যাৱৰ্তন ৰঞ্জিত দাস শ্বেৰ চৌধুৰী
অবুজ বেদনা গুণসিন্ধু হাজৰিকা দিলীপ শৰ্মা ডিচেম্বৰ [4]
১৯৯৪ অশান্ত প্ৰহৰ শিৱপ্ৰসাদ ঠাকুৰ ভূপেন হাজৰিকা
হৃদয়ৰ আঁৰে আঁৰে যাদৱ দাস দিলু হাজৰিকা
মীমাংসা সঞ্জীৱ হাজৰিকা শ্বেৰ চৌধুৰী ভাৰতীয় পেনোৰামালৈ নিৰ্বাচিত ছবি[5]
অগ্নিগড় চন্দ্ৰ মুদৈ
একত্ৰিশ জুন ভাস্কৰ বৰা প্ৰশান্ত বৰদলৈ
১৯৯৫ আপোনজন গৌৰী বৰ্মন
সাগৰলৈ বহু দূৰ জাহ্নু বৰুৱা সত্য বৰুৱা ৪২তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত জাহ্নু বৰুৱালৈ শ্ৰেষ্ঠ পৰিচালকৰ ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা আৰু শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৰজত কমল
উৰ্বশী দাৰা আহমেদ
আই কিল্ড হিম, ছাৰ প্ৰদীপ গগৈ
পানী প্ৰফুল্ল শইকীয়া সঙ্গীত- ভূপেন হাজৰিকা, আবহ সঙ্গীত- জীতু-তপন
নিশাৰ অৰণ্য গণেশ দাস
১৯৯৬ ইতিহাস ভবেন্দ্ৰ নাথ শইকীয়া ইন্দ্ৰেশ্বৰ শৰ্মা ৪৩তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ বঁটা
ৰাগ-বিৰাগ বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী শ্বেৰ চৌধুৰী ৪৪তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ 'পৰিচালকৰ প্ৰথম ছবি'ৰ আৰু শ্ৰেষ্ঠ সম্পাদনাৰ বঁটা
জলাঞ্জলি উপেন বৰুৱা
অদাহ্য সান্ত্বনা বৰদলৈ শ্বেৰ চৌধুৰী ৪৪তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবি আৰু শ্ৰেষ্ঠ চিনেমেট'গ্ৰাফীৰ বঁটা
হাগ্ৰামায়াও জিনাহাৰি (বড়ো ভাষাত) জাংদাও বডোচা ৰাজেশ্বৰ ব্ৰহ্ম পৰিবেশ, সংৰক্ষণ, পৰিৰক্ষণ শিতান শ্ৰেষ্ঠ ছবিৰ ৪৩তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
১৯৯৭ অভিশপ্ত প্ৰেম মনোজ সেন
সপোন ৰাজেন ৰাজখোৱা
সংস্কাৰ ৰঞ্জিত দাস শ্বেৰ চৌধুৰী
দেউতাৰ বিয়া দীপক ভূঞা দীপক ভূঞা
বুধু অৰ্জুন পদ্ম কৈৰী
১৯৯৮ কুশল জাহ্নু বৰুৱা ৪৬তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ বঁটা
দেৱতা দাৰা আহমেদ
মোহমুক্তি ধীৰাজ দাস কাশ্যপ
যৌৱনে আমনি কৰে অশোক কুমাৰ বিষয়া ব্ৰজেন বৰুৱা, ক্ষীৰদাকান্ত বিষয়া, ভূপেন উজীৰ, জয়ন্ত দাস, জয়ন্ত সোণোৱাল
১৯৯৯ বুকুৰ মাজত জ্বলে অশোক কুমাৰ বিষয়া আবহ সঙ্গীত- জয়ন্ত পাঠক
মহাৰথী বাণী দাস
অনল পৰমানন্দ ৰাজবংশী
বৈভৱ মঞ্জু বৰা

তথ্য উৎস[সম্পাদনা কৰক]

  1. উৎপলেন্দু কাশ্যপ (১ এপ্ৰিল, ২০১২). অসমীয়া চিনেমা তেতিয়াৰ পৰা এতিয়ালৈ. বাঁহী (নিয়মীয়া বাৰ্তা দেওবৰীয়া আলোচনী). 
  2. "37th (1990) National Film festival". Directorate of Film Festival, Govt. of India. http://dff.nic.in/images/Documents/80_37thNfacatalogue.pdf। আহৰণ কৰা হৈছে: 9 July 2020. 
  3. 3.0 3.1 3.2 "39th National Film Festivl". Directorate of Film Festivals, Govt. of India. পৃষ্ঠাসমূহ: 20, 142. http://dff.nic.in/images/Documents/78_39ndNfacatalogue.pdf। আহৰণ কৰা হৈছে: 7 July 2020. 
  4. Das Arunlochan (2013). ১০০ অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ কাহিনী আৰু গীত. Shashi Shisu Prakashan, Guwahati. 
  5. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cLKgr_S6HVny5viqtpfSCAkSk5dgzwua2G5SreiJLdI/edit#gid=0