২০১০ দশকৰ অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
নেভিগেশ্যনলৈ যাওক সন্ধানলৈ যাওক
বৰ্ষ ছবি পৰিচালক প্ৰযোজক মুক্তিৰ তাৰিখ টোকা
২০১০ বসুন্ধৰা হীৰেন বৰা হীৰেন বৰা ১৫ জানুৱাৰী
শ্ৰীমন্ত শঙ্কৰদেৱ সূৰ্য্য হাজৰিকা পৰাণ বৰবৰুৱা ১০ মাৰ্চ
অচিন চিনাকি মুন্না আহমেদ ১৭ ডিচেম্বৰ
২০১১ ৰামধেনু মুনিন বৰুৱা প্ৰাইড ইষ্ট এণ্টাৰটেইনমেণ্টচ ৪ ফেব্ৰুৱাৰী
জানমণি ৰাজেশ ভূঞা দেৱ বৰকটকী ১৫ এপ্ৰিল
পলে পলে উৰে মন তিমথী দাস হাঞ্চে ফুকন কোঁৱৰ, পূৰ্ণানন্দ গগৈ, বিউটি বৰুৱা ২০ মে'
জেতুকা পাতৰ দৰে যদুমণি দত্ত নুৰুল ছুলতান ১৯ আগষ্ট শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৫৮তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
এ উইকেণ্ড দিগন্ত মজুমদাৰ ছাজ হক ২৩ ছেপ্টেম্বৰ
তোমাৰ খবৰ ৰাজীৱ বৰা সাৰ্জু আচাৰ্য ১৪ অক্টোবৰ
২০১২ জাংফাই জোনাক সঞ্জীৱ সভাপণ্ডিত উৎপল কুমাৰ দাস ১৩ জানুৱাৰী
বাঁকৰ পুতেক চন্দ্ৰ মুদৈ অমল বৰুৱা ২ মাৰ্চ[1]
সমীৰণ বৰুৱা আহি আছে প্ৰদ্যুত কুমাৰ ডেকা দেৱাশিস গোস্বামী, ভাস্কৰজ্যোতি শইকীয়া ৩০ মাৰ্চ[2]
তুলা আৰু তেজা জোনমণি দেৱী খাউণ্ড জয়ন্ত খাউণ্ড ১৩ এপ্ৰিল[3]
ৰিচাং মানস বৰুৱা পল্লৱী বৰুৱা ১১ মে’[4]
এখন নেদেখা নদীৰ সিপাৰে বিদ্যুত কটকী নেছনেল ফিল্ম ডেভেলপমেণ্ট কৰ্পৰেছন লিমিটেড ১৪ ছেপ্টেম্বৰ[5]
ৰ’দ্ গৌতম বৰুৱা মৌচুমী বৰদলৈ ৫ অক্টোবৰ[6]
বান্ধোন জাহ্নু বৰুৱা অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ (বিত্ত আৰু উন্নয়ন) নিগম ২৬ অক্টোবৰ[7] শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬০তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
বৰলাৰ ঘৰ মনি চি কাপেন মনি চি কাপেন (অ’কে প্ৰডাকচন্‌চ) ২ নৱেম্বৰ[8]
মী এণ্ড মাই ছিষ্টাৰ ৰাজেশ ভূঞা নিপন ঢলুৱা ২ নৱেম্বৰ[8]
২০১৩ দুৱাৰ বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী সঞ্জীৱ নাৰায়ণ, বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী ৪ জানুৱাৰী[9]
লুইতক ভেটিব কোনে প্ৰবীণ বৰা প্ৰবীণ বৰা ১ মাৰ্চ[10]
মনে মোৰ কইনা বিচাৰে সদানন্দ গগৈ কুমাৰ গৌৰব ১৫ মাৰ্চ
ৰণাংগন প্ৰণৱজ্যোতি ভৰালী মৃণাল দাস ১৯ এপ্ৰিল
আকাশ চুবলৈ মন মানস হাজৰিকা কমল বৰ্মন ২৬ এপ্ৰিল
সূৰ্যাস্ত প্ৰদ্যুৎ কুমাৰ ডেকা ৰ'জী বৰা ১৭ মে'
অধ্যায় অৰূপ মান্না ২৪ মে'
তুমি যদি কোৱা চিম্পল গগৈ জিতুমণি টেৰণ ১৪ জুন
কৰমা কে ৰাতি
(ছাদ্ৰী ভাষাৰ চলচ্চিত্ৰ)
জয়ন্ত নাথ জয়ন্ত নাথ ১২ জুলাই
বীৰ চিলাৰায় সমৰেন্দ্ৰ নাৰায়ণ দেৱ সমৰেন্দ্ৰ নাৰায়ণ দেৱ ২৬ জুলাই[11]
মমতাজ পুলক গগৈ পুলক গগৈ ২৩ আগষ্ট[11]
ভাল পাব নাজানিলো ঋতুৰাজ দত্ত ঋতুৰাজ দত্ত ২০ ছেপ্টেম্বৰ[11]
লোকেল কুং ফু কেনী বসুমতাৰী কেনী বসুমতাৰী ২৭ ছেপ্টেম্বৰ[12]
দুৰ্জন মৌপ্ৰাণ শৰ্মা গুণীন বসুমতাৰী ২৫ অক্টোবৰ[11]
মহাসমৰ জন্‌ছ মহলীয়া হীৰা গোঁহাই ২২ নৱেম্বৰ[11]
২০১৪ অজেয় জাহ্নু বৰুৱা শংকৰ লাল গোৱেংকা ৩ জানুৱাৰী[13] শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬১তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
চিঞৰ কংকণ ৰাজখোৱা সঞ্জীৱ নাৰায়ণ ১৭ জানুৱাৰী[14]
ৰাগ - দা ৰিদম অফ লাভ ৰজনী বসুমতাৰী ৭ ফেব্ৰুৱাৰী[11]
হিয়া দিবা কাক ৰাজীৱ বৰা ভূপেন গোস্বামী ২১ ফেব্ৰুৱাৰী[11]
জীয়া জুৰিৰ সুবাস সঞ্জীৱ সভাপণ্ডিত ১৩ মাৰ্চ
ছাঁয়া ৰোহণ পাটৰ মৃদুস্মিতা বৰা পাটৰ ১৪ মাৰ্চ[11]
বৰশী প্ৰদ্যুৎ কুমাৰ ডেকা দেবাশিস গোস্বামী ১৮ এপ্ৰিল[11]
অভদ্ৰ অমন কুমাৰ ৯ মে'[11]
জিলমিল জোনাক শিবানন বৰুৱা ডেইজী গগৈ ৩০ মে'[11]
গ্ৰহণ তিলক শৰ্মা মুন্নী চৌধুৰী ২৭ জুন[11]
মহাপুৰুষ ব্ৰজেন বৰা দিলীপ কুমাৰ বৰুৱা ২৯ আগষ্ট[11]
পানী যদুমণি দত্ত যদুমণি দত্ত, অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ (বিত্ত আৰু উন্নয়ন) নিগম ১২ ছেপ্টেম্বৰ[11]
চুমা পৰশতে জোনমণি দেৱী খাউণ্ড জোনমণি দেৱী খাউণ্ড ১৯ ছেপ্টেম্বৰ[11]
দা ফে'চ ৰাজীৱ দত্ত বৰ্ণালী হাজৰিকা ২৬ ছেপ্টেম্বৰ[15]
শৃংখল প্ৰবীণ হাজৰিকা প্ৰীতি শইকীয়া, পাৰ্থ প্ৰতিম বৰা, শচীন্দ্ৰ কুমাৰ কাকতি, সংগীতা শইকীয়া ১৭ অক্টোবৰ
ৰ'দৰ চিঠি বাহাৰুল ইছলাম ইক্ৰামূল মজিদ ৭ নৱেম্বৰ
টি আৰ পি আৰু মৃদুল গুপ্তা ৰাণুমাই টেৰণপি ২৮ নৱেম্বৰ[16]
অদম্য ববী শৰ্মা বৰুৱা বসন্ত কুমাৰ বৰুৱা, ববী শৰ্মা বৰুৱা ১২ ডিচেম্বৰ[17]
২০১৫ অহেতুক বাণী দাস ৰাজ কুমাৰ জৈন ২ জানুৱাৰী
আৰোহী অৰূপ মান্না মামণি খাখলাৰী ১৬ জানুৱাৰী
অনুৰাধা ৰাকেশ শৰ্মা লুইত কুমাৰ বৰ্মন ২৭ মাৰ্চ[18]
লাভ ইন বেংকক অসীম বৈশ্য অনুপম হাজৰিকা ১০ জুলাই[19]
২০১৬ দূৰদৰ্শন এটি যন্ত্ৰ ৰাজেশ ভূঞা সঞ্জীৱ নাৰায়ণ ২ চেপ্তেম্বৰ
কথানদী ভাস্কৰ হাজৰিকা অনুৰূপা হাজৰিকা, ক্ৰাউডফাণ্ডিং ১৬ চেপ্তেম্বৰ শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬৩তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
সাত নম্বৰৰ সন্ধানত আব্দুল মজিদ অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ (বিত্ত আৰু উন্নয়ন) নিগম পৰিসীমিত ৯ চেপ্তেম্বৰ[20]
দিকচৌ বনত পলাশ সঞ্জীৱ সভাপণ্ডিত অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ (বিত্ত আৰু উন্নয়ন) নিগম পৰিসীমিত ১৮ চেপ্তেম্বৰ
গানে কি আনে ৰাজেশ যশপাল গৌতম চক্ৰৱৰ্তী, সুনীল গগৈ, ৰাজেশ যশপাল ১৫ অক্টোবৰ
হৰি ওঁম অৰূপ জ্যোতি ৰাভা ছিয়ন হাজৰিক ২১ অক্টোবৰ[21]
পাগলী ৰূপজ্যোতি বৰা প্ৰেমা দত্ত, নিপ কোঁৱৰ, বিশ্বেশ্বৰ দত্ত ৪ নবেম্বৰ
বহ্নিমান বিশ্বজিৎ বৰা বৰ্ণালী হাজৰিকা ২ ডিচেম্বৰ[22]
হান্দুক
(মৰাণ ভাষাৰ ছবি)
জয়ছেং জয় দহোতীয়া মায়ামৰা প্ৰডাকচন মৰাণ ভাষাৰ শ্ৰেষ্ঠ ছবিৰ ৬৪তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা বিজয়ী[23]
২০১৭ কোঁৱৰপুৰৰ কোঁৱৰ ৰাজেশ ভূঞা ৰজী ভূঞা ৬ জানুৱাৰী[24]
দূৰ কঙ্কণ ৰাজখোৱা বিপ্লৱজ্যোতি দলে ১৩ জানুৱাৰী[24][25]
ছাকিৰা আহিব বকুলতলৰ বিহুলৈ হিমাংশু প্ৰসাদ দাস -- ২০ জানুৱাৰী[24]
বিউটিফুল লাইভ্জ কঙ্কণ ডেকা কঙ্কণ ডেকা ১৭ ফ্ৰেব্ৰুৱাৰী[24][26]
মৃগনাভি হেমেন দাস বিষ্ণু ডেকা ৩ মাৰ্চ[24][27]
ৰাফ এণ্ড টাফ মণি সিনহা নৰেন্দ্ৰ এন সিনহা ২৪ মাৰ্চ[24]
অথেলো হেমন্ত কুমাৰ দাস মানৱেন্দ্ৰ কুমাৰ অধিকাৰী ৩১ মাৰ্চ[24] শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬২তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
লোকেল কুং ফু ২ কেনী বসুমতাৰী, হিৰক নাথ দুৰ্লভ বৰুৱা, কেনী বসুমতাৰী ১৯ এপ্ৰিল[29]
অন্তৰীণ মঞ্জুল বৰুৱা মানৱেন্দ্ৰ কুমাৰ অধিকাৰী ৫ মে'[24][30]
ছয়গাঁৱৰ চম্পা চন্দ্ৰ মুদৈ মৃণাল বিন কুটুব ১৯ মে'[24]
চাকনৈয়া নৱ কুমাৰ নাথ প্ৰযোজক ৯ জুন[24]
শেষ অঙ্গীকাৰ প্ৰণয় ফুকন প্ৰযোজক ১৬ জুন[24]
দূৰণিৰ নিৰলা পঁজা ধ্ৰুৱ জে বৰদলৈ হেমন্ত কুমাৰ বৰদলৈ, ধ্ৰুৱ জে বৰদলৈ ৭ জুলাই[24]
অজানিতে ডিম্বেশ্বৰ গগৈ প্ৰযোজক ২৮ জুলাই[24]
মিছন চাইনা জুবিন গাৰ্গ গৰিমা শইকীয়া গাৰ্গ, জুবিন গাৰ্গ ৮ চেপ্তেম্বৰ[24]
তুমি আহিবানে প্ৰেৰণা বৰবৰুৱা ASFFDC, বিবি দেৱী বৰবৰুৱা ২২ চেপ্তেম্বৰ[31]
ক্ষোভ হীৰেণ বৰা প্ৰযোজক ২৯ ছেপ্টেম্বৰ[24]
এই মাটিতে সীতানাথ লহকৰ ৬ অক্টোবৰ[24]
মাজ ৰাতি কেতেকী সান্তনা বৰদলৈ ২৭ অক্টোবৰ[24] শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬৪তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা[23]
দা কিউৰিঅ'ছিটি শ্বপ শঙ্কৰ বৰুৱা প্ৰযোজক ৩ নৱেম্বৰ[24]
প্ৰিয়াৰ প্ৰিয় মুনিন বৰুৱা আব্দুল মান্নান ফাৰুক ১০ নৱেম্বৰ[24]
সোণাৰ বৰণ পাখি ববী শৰ্মা বৰুৱা অসম ৰাজ্যিক চলচ্চিত্ৰ নিগমৰ সহযোগত বসন্ত কুমাৰ বৰুৱা ২৪ নৱেম্বৰ
ৰাম ভদকা হুইস্কী প্ৰশান্ত শইকীয়া আকাশ গাৰ্গ ২৪ নৱেম্বৰ[24]
খলনায়িকা হেমন্ত নীলিম দাস হেমন্ত নীলিম দাস ১৫ ডিছেম্বৰ[24]
ঈশ্বু উৎপল বৰপূজাৰী চিল্ড্ৰেনচ্ ফিল্মছ চোচাইটি চিত্ৰগৃহত মুক্তি পোৱা নাই শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬৫তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
২০১৮ সঁচা প্ৰেম প্ৰমোদ এচ প্ৰীতি ৰেখা শইকীয়া ৫ জানুৱাৰী[32]
শৈশৱতে ধেমালীতে বিদ্যুৎ কটকী ত্ৰিলোক মালহোট্ৰা ১৯ জানুৱাৰী[33]
কেলেণ্ডাৰ হিমজ্যোতি তালুকদাৰ হিমজ্যোতি তালুকদাৰ, দীক্ষিত দাস ১৬ ফেব্ৰুৱাৰী[34]
ঢৌ লক্ষ্মীনন্দন পেগু, প্ৰবীণ বসুমতাৰী নিবেদিতা য়েইন পেগু, সবিতা য়েইন, টুটুল পেগু ২৩ ফেব্ৰুৱাৰী[35]
ৰক্তবীজ বিশ্বজিৎ বৰা ৰবীন্দ্ৰ ৰাজাৱত ১১ মে'[36]
তাণ্ডৱ অৱ পাণ্ডৱ প্ৰিয়ম নিৰ্মল অঙ্কিতা চৌধুৰী ১৮ মে'[37]
ক্ৰোধ মনোজ বৈশ্য পংকজ দালানী ১৩ জুলাই[38]
তোৰ মোৰ ফকতীয়া লাভ ষ্টোৰী ই্ন্দ্ৰজিৎ কাকতি ইন্দ্ৰজিৎ কাকতি ২৮ জুলাই[39]
ধম ধমা ধম মণি সিনহা ঋতেশ খাটেৰ ৩ আগষ্ট[39]
লীলাৰ পৰা লেইলালৈ সদানন্দ গগৈ ৩১ আগষ্ট[40]
বেড বয়জ চাইফুল ইচলাম আখতাৰ আলী, চাহৰুখ খান ৭ চেপ্তেম্বৰ[39]
তুমি মোক ফাকি দিলা হাদিফ আহমেদ ধীৰাজ হীৰা ২১ চেপ্তেম্বৰ[39]
ভিলেজ ৰকষ্টাৰছ্ ৰীমা দাস ৰীমা দাস, জয়া দাস ২৮ চেপ্তেম্বৰ[41]
দ্য আণ্ডাৰৱৰ্ল্ড ৰাজেশ যশপাল S J Studio & Entertainment Ltd. ৫ অক্টোবৰ[42]
ৰাজা ৰিটাৰ্ণচ্ কিশোৰ দাস কিশোৰ দাস ২৬ অক্টোবৰ[39]
ভগা খিৰিকী জাহ্নু বৰুৱা প্ৰিয়ংকা চোপ্ৰা, ড॰ মধু চোপ্ৰা আৰু শ্বাহনাব আলম ২৬ অক্টোবৰ[43]
আহি আছে নিপন ঢলুৱা নিপন ঢলুৱা ২৩ নবেম্বৰ[39]
চাচপেণ্ডেড ইন্সপেক্টৰ বড়ো কেনী বসুমতাৰী ৭ ডিচেম্বৰ[39]
২০১৯ ভাওৰীয়া বিশ্বজিৎকলিতা পঙ্কজ কুমাৰ জৈন ৪ জানুৱাৰী[39]
ককাইদেউ বিন্দাছ ধ্ৰুৱ জে বৰদলৈ ১ মাৰ্চ[44]
ৰঙীন শঙ্কৰ বৰুৱা অনু বৰুৱা ১৫ মাৰ্চ[39]
কানীন মঞ্জুল বৰুৱা ২২ মাৰ্চ[45]
সীমা- দ্য আনট'ল্ড ষ্ট'ৰী হীৰেণ নাথ সঞ্জীৱ নাৰায়ণ ২৯ মাৰ্চ[46]
বৰনদী ভটিয়ায় অনুপম কৌশিক বৰা অনুপম কৌশিক বৰা ৩ মে'[39]
কাঞ্চনজংঘা জুবিন গাৰ্গ জুবিন গাৰ্গ, গৰিমা শইকীয়া গাৰ্গ, শ্যমন্ত গৌতম ৬ চেপ্তেম্বৰ[47]
বুলবুল কেন্ ছিং ৰীমা দাস ৰীমা দাস ২০ চেপ্তেম্বৰ[48] শ্ৰেষ্ঠ অসমীয়া ছবিৰ ৬৬তম ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
ৰত্নাকৰ যতীন বৰা যতীন বৰা ১১ অক্টোবৰ[49]
ৰ'দ হৈ আহা তুমি তপন বৰদলৈ মৌচুমী বৰদলৈ ১ নৱেম্বৰ[50]
অস্তিত্ব মিৰ্জা আৰিফ হাজৰিকা নাজিম আহমেদ ৮ নৱেম্বৰ[51]
ইপাৰ সিপাৰ প্ৰণৱজ্যোতি ভৰালী লতা বৰদলৈ ১৫ নৱেম্বৰ
আমিষ ভাস্কৰ হাজৰিকা পুনম দেউল ২২ নৱেম্বৰ[52]
প্ৰতিঘাট অচিন্ত শঙ্কৰ নৰেন্দ্ৰ এন সিনহা ৬ ডিচেম্বৰ[53]

তথ্যসূত্ৰ[সম্পাদনা কৰক]

  1. "Bakor Putek to release on March 2". The Sentinel. February 25, 2012. http://www.sentinelassam.com/saturday/saturday2.php?sec=17&subsec=0&ppr=3&dtP=2012-02-25। আহৰণ কৰা হৈছে: March 10, 2012. 
  2. "Samiran Barua Ahi Ase : releases on March 30". The Sentinel. March 24, 2012. http://www.sentinelassam.com/saturday/saturday2.php?sec=17&subsec=0&ppr=3&dtP=2012-03-24। আহৰণ কৰা হৈছে: April 02, 2012. 
  3. 'তুলা আৰু তেজা'ৰ ফেচবুক পৃষ্ঠা, আহৰণৰ তাৰিখ ১২-এপ্ৰিল, ২০১২
  4. Raj Dweep (April 24, 2012). "Re-discover Zubeen in ‘Rishang’". Assam Times. http://www.assamtimes.org/social/entertainment/6469.html। আহৰণ কৰা হৈছে: April 26, 2012. 
  5. "Bidyut Kotoky's Facebook page". https://www.facebook.com/bidyutkotoky। আহৰণ কৰা হৈছে: September 07, 2012. 
  6. "অহা ৫ অক্টোবৰত আহি আছে ৰ’দ্". দৈনিক অসম. ড্ৰীমছ্ ফিচাৰ্ছ (গুৱাহাটী): পৃষ্ঠা ৫. ৭ ছেপ্টেম্বৰ, ২০১২. 
  7. "২৬ অক্টোবৰত চিত্ৰগৃহলৈ আহিব জাহ্নু বৰুৱাৰ বান্ধোন". দাস, অৰুণলোচন; অসমীয়া খবৰ (গুৱাহাটী): পৃষ্ঠা ১২. ১২ অক্টোবৰ, ২০১২. 
  8. 8.0 8.1 "আজিৰ পৰা চিত্ৰগৃহত বৰলাৰ ঘৰ, মি এণ্ড মাই চিষ্টাৰ". আজিৰ দৈনিক বাতৰি: পৃষ্ঠা ১২. ২ নৱেম্বৰ, ২০১২. http://www.ajirdainikbatori.com/02%20Nov/junuka.htm। আহৰণ কৰা হৈছে: ৩ নৱেম্বৰ, ২০১২. 
  9. "৪ জানুৱাৰীত মুকলি হ’ব দুৱাৰ". অসমীয়া খবৰ. লাইমলাইট (গুৱাহাটী): পৃষ্ঠা ১২. ২৮ ডিচেম্বৰ, ২০১২. 
  10. "আজি চিত্ৰগৃহলৈ আহিব "লুইতক ভেটিব কোনে"". অসমীয়া খবৰ: পৃষ্ঠা ১২. ১ মাৰ্চ, ২০১৩. 
  11. 11.00 11.01 11.02 11.03 11.04 11.05 11.06 11.07 11.08 11.09 11.10 11.11 11.12 11.13 11.14 "Library Moviez". UFO Moviez. http://www.ufomoviez.com/LibraryMoviez.aspx?Language_ID=22। আহৰণ কৰা হৈছে: ১৬ অক্টোবৰ ২০১৪. 
  12. BHUMIKA K. (২৫ ছেপ্তেম্বৰ, ২০১৩). "There’s Kung Fu in the air". The Hindu. http://www.thehindu.com/features/cinema/theres-kung-fu-in-the-air/article5167612.ece। আহৰণ কৰা হৈছে: ২ অক্টোবৰ, ২০১৩. 
  13. Baruah, Kausav (1 January 2014). "Ajeyo to release on Friday". The Telegraph. http://www.telegraphindia.com/1140102/jsp/northeast/story_17741371.jsp#.UtJio_QW3JI। আহৰণ কৰা হৈছে: 12 January 2014. 
  14. "Film Sinyor released". The Assam Tribune (Guwahati). 17 January 2014. http://www.assamtribune.com/scripts/detailsnew.asp?id=jan1814/city06। আহৰণ কৰা হৈছে: 20 January 2014. 
  15. "New Assamese Film "The Face"". Creativica. ১১ ছেপ্টেম্বৰ, ২০১৪. http://www.creativica.in/news-n-events/news-events/new-assamese-film-the-face। আহৰণ কৰা হৈছে: ১৫ অক্টোবৰ, ২০১৪. 
  16. "TRP Aru… to Release on 28th November". Kothasobi. ১২ নৱেম্বৰ ২০১৪. https://www.kothasobi.com/2014/11/trp-aru-to-release-on-28th-november.html। আহৰণ কৰা হৈছে: ২৯ নৱেম্বৰ ২০১৪. 
  17. "Adomya to be Release on 12th December". Kothasobi. ৮ ডিচেম্বৰ ২০১৪. https://www.kothasobi.com/2014/12/adomya-to-release-on-12th-december.html। আহৰণ কৰা হৈছে: ৭ জানুৱাৰী ২০১৫. 
  18. Pranjal Borah (17 মাৰ্চ 2015). "Anuradha to Release on 27th March 2015". Kothasobi. https://www.kothasobi.com/2015/03/show-timings-of-anuradha-in-theatres.html। আহৰণ কৰা হৈছে: 31 মাৰ্চ 2015. 
  19. কল্যাণ কুমাৰ কলিতা, লাভ ইন বেংকক, চিত্ৰবাণী পৃষ্ঠা, আমাৰ অসম, ১২ জুলাই, ২০১৫
  20. "List of Feature Films Produced/Co-produced by ASFFDC". DEPARTMENT OF CULTURAL AFFAIRS, ASSAM GOVT.. https://filmfinance.assam.gov.in/information-services/feature-films। আহৰণ কৰা হৈছে: 18 May 2020. 
  21. "Assamese Movie Hari Om slated for releasing on October 21". http://www.magicalassam.com/2016/10/assamese-movie-hari-om.html। আহৰণ কৰা হৈছে: 30 September 2017. 
  22. "Bahniman to Be Released Across India". https://eclecticnortheast.in/bahniman-released-across-india/। আহৰণ কৰা হৈছে: 30 September 2017. 
  23. 23.0 23.1 "64th NFA Catalogue". Directorate of Film Festivals, GOI. https://dff.gov.in/images/Documents/35_64th_NFA_2016_Catalogue.pdf। আহৰণ কৰা হৈছে: 10 April 2022. 
  24. 24.00 24.01 24.02 24.03 24.04 24.05 24.06 24.07 24.08 24.09 24.10 24.11 24.12 24.13 24.14 24.15 24.16 24.17 24.18 24.19 24.20 Rabendra Kumar Das (1-15 February 2018). "২০১৭ চনত ২৩খন অসমীয়া ছিনেমাৰ মুক্তি". Prantik খণ্ড 37th Year, 5th Volume: 7. 
  25. http://www.kothasobi.com/movie/assamese-film-dur-releases/
  26. http://www.kothasobi.com/movie/new-assamese-feature-film-beautiful-lives/
  27. http://www.kothasobi.com/movie/new-assamese-film-mriganabhi-release-march-3/
  28. http://www.magicalassam.com/2015/02/assamese-film-othello-won-award-noida-international-film-festival.html
  29. https://thereel.scroll.in/835053/cult-assamese-film-local-kung-fu-has-a-sequel-and-one-of-its-characters-is-proudly-gay Cult Assamese film ‘Local Kung Fu’ has a sequel
  30. https://www.creativica.in/manabendra-adhakary-s-second-film-antarin/
  31. "Assamese Film Tumi Aahibaane’ to Hit Screens on September 22". https://www.kothasobi.com/2017/09/assamese-film-tumi-aahibaane.html। আহৰণ কৰা হৈছে: 30 September 2017. 
  32. http://www.boxofficeassam.com/xhosa-prem/
  33. https://in.bookmyshow.com/ekma/movies/rainbow-fields/ET00068950
  34. http://www.sadin.co.in/article.php?date=10-03-2017&page=12&article=10.jpg&cid=25920#.WlJZLtKWa1u
  35. https://www.creativica.in/releasing-soon-dhou-the-wave-new-assamese-movie/
  36. "RAKTABEEJ TO RELEASE ON MAY 11". http://insidene.com/2018/03/27/raktabeej-release-may-11/। আহৰণ কৰা হৈছে: 11 মে' 2018. 
  37. "তাণ্ডৱ অৱ পাণ্ডৱ". https://filmclubassam.wordpress.com/2017/12/16/tandav-of-pandav-another-assamese-film-by-debutant-priyam-nirmal/। আহৰণ কৰা হৈছে: 14 মে' 2018. 
  38. "১৩ জুলাইত শুভমুক্তি ‘ ক্ৰোধ’". http://www.firstnewsreport.com/%E0%A7%A7%E0%A7%A9-%E0%A6%9C%E0%A7%81%E0%A6%B2%E0%A6%BE%E0%A6%87%E0%A6%A4-%E0%A6%B6%E0%A7%81%E0%A6%AD%E0%A6%AE%E0%A7%81%E0%A6%95%E0%A7%8D%E0%A6%A4%E0%A6%BF-%E0%A6%95%E0%A7%8D%E0%A7%B0%E0%A7%8B/। আহৰণ কৰা হৈছে: 20 July 2018. 
  39. 39.0 39.1 39.2 39.3 39.4 39.5 39.6 39.7 39.8 39.9 "Library Movies- Assamese". http://www.ufomoviez.com/Librarymovies.aspx?langid=22। আহৰণ কৰা হৈছে: 30-9-2019. 
  40. "লীলাৰ পৰা লেইলালৈ". https://in.bookmyshow.com/sambhal/movies/leelar-pora-lailaloi/ET00082752/critic-reviews। আহৰণ কৰা হৈছে: 15 August 2019. 
  41. "Village Rockstars is India’s official entry to Oscars 2019". https://www.livemint.com/Leisure/1xK5T6lYa7b6eoZPjaOexN/Village-Rockstars-is-Indias-official-entry-to-Oscars-2019.html। আহৰণ কৰা হৈছে: 15 September 2019. 
  42. http://www.boxofficeassam.com/the-underworld/
  43. https://assam.nenow.in/noted-assamese-filmmaker-jahnu-baruahs-new-assamese-film-bhoga-khirikee/
  44. "Kokaideu Bindaas". http://www.boxofficeassam.com/kokaideu-bindaas-upcoming-assamese-movie-2019/। আহৰণ কৰা হৈছে: 22 March 2019. 
  45. "Kaaneen". https://timesofindia.indiatimes.com/entertainment/assamese/movie-details/kaaneen/movieshow/68500519.cms। আহৰণ কৰা হৈছে: 22 March 2019. 
  46. "সাজু হৈ উঠিছে হীৰেন বৰাৰ নতুন অসমীয়া ছবি ‘সীমা-দ্য ষ্ট’ৰী আনট’ল্ড’". https://assam.nenow.in/hiren-borahs-new-assamese-film-seema-the-story-untold/। আহৰণ কৰা হৈছে: 29 March 2019. 
  47. "Kanchanjangha- The Assamese Movie by Jubeen Garg". http://www.boxofficeassam.com/kanchanjangha-by-zubeen-garg। আহৰণ কৰা হৈছে: 15 September 2019. 
  48. "২০ চেপ্তেম্বৰত ছবিঘৰলৈ ‘বুল বুল কেন ছিং’". অসমীয়া প্ৰতিদিন. https://www.asomiyapratidin.in/20-sep-bul-bul-can-sing-relesed/। আহৰণ কৰা হৈছে: 16 September 2019. 
  49. "বক্স অফিছত খলকনি তুলিবলৈ সাজু "ৰত্নাকৰ" ছবি". https://www.etvbharat.com/assamese/assam/sitara/cinema/assamese-movie-ratnakar-song-shooting-at-ladakh/assam20190728185749886। আহৰণ কৰা হৈছে: 15 September 2019. 
  50. "Rowd Hoi Aha Tumi". https://timesofindia.indiatimes.com/entertainment/assamese/movie-details/rowd-hoi-aha-tumi/movieshow/71833227.cms। আহৰণ কৰা হৈছে: 8-11-2019. 
  51. "Assamese Film ‘Astittwa’ to Hit Theatres on November 08" (en ভাষাত). প্ৰকাশক Guwahati: G Plus. 2019-11-06. https://www.guwahatiplus.com/buzz/assamese-film-astittwa-to-hit-theatres-on-november-08। আহৰণ কৰা হৈছে: 2019-11-08. 
  52. "Anurag Kashyap to present Bhaskar Hazarika's Aamis, set in Assam; film to release in India on 22 November- Entertainment News, Firstpost" (en ভাষাত). 2019-10-15. https://www.firstpost.com/entertainment/anurag-kashyap-to-present-bhaskar-hazarikas-aamis-set-in-assam-film-to-release-in-india-on-22-november-7501091.html. 
  53. "Pratighat". Asomiya Pratidin. 27 October 2019. https://edge-cdn.asomiyapratidin.in/epaper/files/2019-10/5db4fe32c0518.jpg। আহৰণ কৰা হৈছে: 27 October 2019.