২০০০ দশকৰ অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা
Jump to navigation Jump to search
বৰ্ষ ছবি পৰিচালক সংগীত পৰিচালক মুক্তিৰ তাৰিখ টোকা
২০০০ যুগান্তৰৰ তেজাল পুৱা জনছ মহলীয়া
হিয়া দিয়া নিয়া মুনিন বৰুৱা
দাগ মুনিন বৰুৱা
মৎস্যগন্ধা সঞ্জীৱ হাজৰিকা
মৃত্যুহীন জীৱন আনোৱাৰ হুছেইন
নিষিদ্ধ নদী বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী
তুমি মোৰ মাথোঁ মোৰ জুবিন গাৰ্গ জুবিন গাৰ্গ
অহংকাৰ প্ৰদীপ হাজৰিকা
ভূমিপুত্ৰ জয়ন্ত দাস
জোন জ্বলে কপালত মুন্না আহমেদ
পখী জাহ্নু বৰুৱা ৱাই. এছ. মূল্কী ৭ এপ্ৰিল, ২০০০ আঞ্চলিক ভাষাৰ শ্ৰেষ্ঠ চলচ্চিত্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় বঁটা লাভ কৰে[1]
২০০১ নায়ক মুনিন বৰুৱা জুবিন গাৰ্গ
গৰম বতাহ ব্ৰজেন বৰা
২০০২ কন্যাদান মুনিন বৰুৱা জুবিন গাৰ্গ
আই লাভ ইউ অশোক কুমাৰ বিষয়া
অন্য এক যাত্ৰা মঞ্জু বৰা
আছেনে কোনোবা হিয়াত বাহাৰুল ইছলাম
শেষ উপহাৰ গোপাল বৰঠাকুৰ
সেউজী ধৰণী ধুনীয়া ৰাজীৱ ভট্টাচাৰ্য
কইনা মোৰ ধুনীয়া সুমন হৰিপ্ৰিয়া
বিস্ফোৰণ কন্দৰ্প শইকীয়া
এই মৰম তোমাৰ বাবে তৌফিক ৰহমান
গুণ গুণ গানে গানে বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী
মন বাণী দাস
জখম মুন্না আহমেদ
জীৱন নদীৰ দুটি পাৰ মুন্না আহমেদ
ককাদেউতাৰ ঘৰজোঁৱাই সুমন হৰিপ্ৰিয়া
ইমান মৰম কিয় লাগে অলক নাথ
জোনাকী মন জীৱৰাজ বৰ্মন
প্ৰেম আৰু প্ৰেম শম্ভু গুপ্তা
তুমিয়ৈ মোৰ কল্পনা বিপুল কুমাৰ বৰুৱা
প্ৰিয়া অ' প্ৰিয়া অঞ্জন কলিতা
ত্যাগ নাৰায়ণ শীল
মৰমী হ'বানে লগৰী ইছা খান
মিঠা মিঠা লগনত অচ্যুত কুমাৰ ভাগৱতী
পানৈ-জংকি দিলীপ দলে, নাৰায়ণ শীল
প্ৰেম গীত আশিস শইকীয়া
শ্বাংগালি (বড়ো ভাষাৰ ছবি) খনিন্দ্ৰ বড়ো
২০০৩ প্ৰেম ভৰা চকুলো প্ৰবীণ বৰা
কণিকাৰ ৰামধেনু জাহ্নু বৰুৱা
পত্নী পুলক গগৈ
তৰা জাহ্নু বৰুৱা
বিধাতা মুনিন বৰুৱা
হিটলিষ্ট দীনেশ গগৈ
সত্যম শিৱম সুন্দৰম ব্ৰজেন বৰা
মা পদ্ম কৈৰী
আকাশীতৰাৰ কথাৰে মঞ্জু বৰা শ্ৰেষ্ঠ আঞ্চলিক ভাষাৰ ৰজত কমল বঁটা
প্ৰিয়া মিলন মুন্না আহমেদ
এয়েই জোনাকবিহীন জীৱন মুন্না আহমেদ
বন্ধন তৌফিক ৰহমান
ৰংবিন গৌতম চেটাৰ্জী
অৰ্পন কৃষ্ণ ফুকন
অগ্নিসাক্ষী যদুমণি দত্ত
সৰু বোৱাৰী চক্ৰধৰ ডেকা
হেঁপাহ শংকৰ বৰুৱা
জুমন-সুমন মহিবুল হক
এটি কলি দুটি পাত নয়নমণি বৰুৱা
২০০৪ বাৰুদ মুনিন বৰুৱা
দীনবন্ধু মুনিন বৰুৱা
অনুৰাগ বিদ্যুৎ চক্ৰৱৰ্তী
মনত বিৰিণাৰ জুই অশোক কুমাৰ বিষয়া
লাজ মঞ্জু বৰা ভাৰতীয় পেনোৰামালৈ নিৰ্বাচিত
মা তুমি অনন্যা মুন্না আহমেদ
জুয়ে পোৰা সোণ সঞ্জীৱ সভাপণ্ডিত
হৃদয় কপোঁৱা গান জয়ন্ত নাথ
চক্ৰব্যুহ প্ৰাঞ্জল শইকীয়া
ৰংমন অমল বৰুৱা
মায়া ৰাজেশ ভূঞা, পৱিত্ৰ মাৰ্ঘেৰিটা
২০০৫ অন্তহীন যাত্ৰা মুন্না আহমেদ
কদমতলে কৃষ্ণ নাচে সুমন হৰিপ্ৰিয়া
দি ছিক্সথ ডে অৱ ক্ৰিয়েচন দীপা ভট্টচাৰ্য
সোণৰ খাৰু নালাগে মোক ৰজনী বৰ্মন
জীৱন তৃষ্ণা অৰূপ মান্না
হিয়াৰ দাপোনত তোমাৰেই ছবি শিৱানন বৰুৱা
চুৰেণ চোৰৰ পুতেক চন্দ্ৰ মুদৈ
২০০৬ জয়মতী মঞ্জু বৰা ভাৰতীয় পেনোৰামালৈ নিৰ্বাচিত
অহিৰ ভৈৰৱ শিৱপ্ৰসাদ ঠাকুৰ
অঘৰী আত্মা মুন্না আহমেদ
আমি অসমীয়া ৰাজীৱ ভট্টাচাৰ্য
জাতিংগা ইত্যাদি সঞ্জীৱ সভাপণ্ডিত
অধিনায়ক যতীন বৰা
স্নেহবন্ধন দেৱজিত অধিকাৰী
২০০৭ আইদেউ অৰূপ মান্না
জোনদা ইমান গুণ্ডা চন্দ্ৰ মুদৈ ড: হিতেশ বৰুৱা
২০০৮ ধন কুবেৰৰ ধন ধীৰাজ দাস কাশ্যপ
নীলকণ্ঠ ৰজনী বৰ্মন
মন যায় এম মণিৰাম
২০০৯ জীৱন বাটৰ লগৰী তিম'থি দাস হান্সে
আই ক'ত নাই মঞ্জু বৰা আন্ত:ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটাৰ 'নাৰ্গিছ দত্ত বঁটা'
ধুনীয়া তিৰোতাবোৰ প্ৰদ্যুৎ কুমাৰ ডেকা
অ' মোৰ মনে তৰা হেমন্ত কলিতা

তথ্যসংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]

  • উৎপলেন্দু কাশ্যপ, অসমীয়া চিনেমা তেতিয়াৰ পৰা এতিয়ালৈ, বাঁহী (নিয়মীয়া বাৰ্তা দেওবৰীয়া আলোচনী), ১ এপ্ৰিল, ২০১২ সংখ্যা
  1. "পখী (চলচ্চিত্ৰ)ৰ প্ল'ট". Jahnu Barua. ২০১১. http://www.jahnubarua.com/import/andtheriverflows.html। আহৰণ কৰা হৈছে: October 13, 2012.