অসমীয়া অভিনেতা অভিনেত্ৰীসকলৰ তালিকা

অসমীয়া ৱিকিপিডিয়াৰ পৰা


অসমীয়া চলচ্চিত্ৰৰ অভিনেতা অভিনেত্ৰীসকলৰ তালিকা:-


অৰুণ নাথ Arun Nath জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
অতুল পাচনী Atul Pachoni জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
অংকুৰ বৈশ্য Ankur Baishya জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
আব্দুল মজিদ Abdul Mazid জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
ইন্দ্ৰ বনিয়া Indra Boniya জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
কপিল বৰা Kapil Bora জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
জুবিন গাৰ্গ Zubeen Garg ১৮ নৱেম্বৰ, ১৯৭২ বৰ্তমান গ্ল’বেল ইণ্ডিয়ান ফিল্ম এৱাৰ্ড
ষ্টাৰডাষ্ট এৱাৰ্ড (২০০৭)
ফিল্ম ফেয়াৰ এৱাৰ্ড
ৰজত কমল বঁটা (২০০৯)
তুমি মোৰ মাথো মোৰ
দীনবন্ধু
মন যায়
যতীন বৰা Jatin Borah ২৫ এপ্ৰিল, ১৯৭০ বৰ্তমান প্ৰাগ চিনে এৱাৰ্ড (২০০৪)
নটসূৰ্য ফনী শৰ্মা বঁটা
উত্তৰকাল
বিতং তালিকা ...
প্ৰমথেশ বৰুৱা Pramathesh Barua জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
প্ৰাঞ্জল শইকীয়া Pranjal Saikia জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
ফণী শৰ্মা Phani Sarmah ১৯০৯ ১৯৭৮ "নটসূৰ্য্য" উপাধিৰে বিভূষিত
এওঁৰ নামেৰে "নটসূৰ্য ফনী শৰ্মা বঁটা" আৰম্ভনি
জয়মতী
দেৱদাস
ইন্দ্ৰমালতী
ছিৰাজ
পিয়লি ফুকন
লাচিত বৰফুকন
ইটো সিটো বহুতো
মণিৰাম দেৱান
ব্ৰজেন বৰুৱা Brojen Baruah জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বাহাৰুল ইছলাম Baharul Islam জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বিজয় শংকৰ Bijoy Sankar জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বিজু ফুকন Biju Phukan ১৯৪৭ বৰ্তমান সন্মান ডাঃ বেজবৰুৱা
বিতং তালিকা ...
বিষ্ণু খাৰঘৰীয়া Bishnu Khargharia জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
ৰবি শৰ্মা Rabi Sarmah জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
তপন দাস Tapan Das ১১ জানুৱাৰী, ১৯৬২ বৰ্তমান ২০১২ - ৰূপকাৰ বঁটা অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
নয়ন নিৰ্বান Nayan Nirban জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
নিপন গোস্বামী Nipan Goswami ছেপ্টেম্বৰ, ১৯৪২ বৰ্তমান সন্মান সংগ্ৰাম
বিতং তালিকা ...
পুলক নাথ Pulak Nath ২ অক্টোবৰ, ১৯৯৫ মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
হিৰন্য দাস Hiranya Das জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
হিৰন্য ডেকা Hiranya Deka জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
উৎপল দাস Utpal Das জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ

অভিনেত্ৰী[সম্পাদনা কৰক]

নাম ইংৰাজী নাম জন্ম মৃত্যু উল্লেখনীয় বঁটা পুৰস্কাৰ আদি অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
অনুপমা ভট্টাচাৰ্য Anupama Bhattacharyaa জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
আইদেউ সন্দিকৈ Aideu Handique ২৭ জুন, ১৯১৫ ১৭ ডিচেম্বৰ, ২০০২ প্ৰথম অসমীয়া চলচ্চিত্ৰ অভিনেত্ৰী অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
জুপিতৰা ভুঞা Jupitora Bhuyan ১০ অক্টোবৰ, ১৯৮৫ বৰ্তমান প্ৰাগ চিনে এৱাৰ্ডত শীৰ্ষ অভিনেত্ৰী শিতানৰ অধিকাৰী হৈছে হিয়াৰ দাপোণত তোমাৰে ছবি (১৯৯৭)
তোমাৰ খবৰ (২০১১)
তুমি যদি কোৱা(২০১৩)
অজেয়(২০১৩)
আইমী বৰুৱা Aimee Baruah জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
ইভা আচাও Iva Achau জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
উদিতা গোস্বামী[1] Udita Goswami জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
কৃষ্ণা ফুকন Krishna Phukan জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
গায়ত্ৰী মহন্ত Gayatree Mahanta জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
গীতাৱলী ৰাজকুমাৰী Gitawali Rajkumari জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
চেতনা দাস Chetana Das জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
জ্ঞানদা কাকতী Jyanada Kakati জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
জুমণি নেওগ Jumoni Neog ৩ জুন,১৯৮৪ চন বৰ্তমান সন্মান তুমিয়ে মোৰ কল্পনাৰ
ৰিম্পী দাস Rimpi Das ১ অক্টোবৰ, ১৯৮৪ বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
জেৰিফা ৱাহিদ Jerifa Wahid জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
প্ৰস্তুতি পৰাশৰ Prastuti Parashar জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
দিপান্বিতা শৰ্মা Dipannita Sharma জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বৰ্ষাৰাণী বিষয়া Borsharani Bishoya জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বৰ্ণালী পূজাৰী Barnali Pujari জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
বিদ্যা ৰাও Bidya Rao জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
মণিকংকনা দত্ত Monikangana Dutta ১৩ ছেপ্তেম্বৰ, ১৯৮২ বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
মলয়া গোস্বামী Moloya Goswami জন্ম বৰ্তমান শ্ৰেষ্ঠা অভিনেত্ৰী বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
মৃদুলা বৰুৱা Mridula Baruah জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
ৰুণুদেৱী ঠাকুৰ Runudevi Thakura জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
লুনা লহকৰ Luna Lahkar জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
নিশিতা গোস্বামী Nishita Goswami জন্ম বৰ্তমান সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
সীমা বিশ্বাস Seema Biswas ১৪ জানুৱাৰী, ১৯৬৫ বৰ্তমান শ্ৰেষ্ঠা অভিনেত্ৰী বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ বঁটা
শ্ৰেষ্ঠ নৱাগত অভিনেত্ৰীৰ ফিল্মফেয়াৰ বঁটা
অভিনীত চলচ্চিত্ৰ
নাম ইংৰাজী নাম জন্ম মৃত্যু সন্মান অভিনীত চলচ্চিত্ৰ

লগতে চাওক[সম্পাদনা কৰক]

তথ্য সংগ্ৰহ[সম্পাদনা কৰক]